Ble kalt «Norges farligste fange»

Her er drapssiktede Stig Millehaugens kriminelle rulleblad.

Stig Millehaugen ble frikjent for ran og drapsforsøk etter at Kreditkassens filial i Bogstadveien i Oslo ble ranet i romjulen 2000. Han er dømt for ran og drap en rekke andre ganger.  
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Stig Millehaugen ble frikjent for ran og drapsforsøk etter at Kreditkassens filial i Bogstadveien i Oslo ble ranet i romjulen 2000. Han er dømt for ran og drap en rekke andre ganger. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 39 år gamle Stig Millehaugen som er pågrepet og mistenkt for drapet på Haugerud mandag kveld, er ingen ukjent person for politiet.

Hans kriminelle rulleblad er langt og han har vært ut og inn av fengsler siden 1988. Millehaugen har rømt en rekke ganger og han har ikke ligget på latsiden mens han var på rømmen.

Drepte fengselsbetjentSommeren 1992 rømte han fra Berg kretsfengsel ved Tønsberg i Vestfold. Måneden etter, i august, ranet han Svartskog postkontor og deretter et postkontor på Nesbru i Asker hvor det også ble tatt gisler og skutt mot politiet.

Han ble pågrepet kort tid etter og satt i varetekt i Sarpsborg.

En bekjent av 39-åringen klarte å smugle inn et håndvåpen bak murene, og i desember 1992 skjøt og drepte 39-åringen fengselsbetjent Jon Arild Martinsen.

Han truet så en annen fengselsbetjent til å kjøre seg til Oslo, men allerede dagen etter drapet meldte han seg for politiet.

Året etter ble 39-åringen dømt for drapet på fengselsbetjenten. Han fikk en dom på 17 år, i tillegg til at han ble dømt til seks års fengsel for de to brutale postranene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer