Une Bastholm:

Ble kalt «Oslo-berte»: - Absurd

Skal en Oslo-politiker bestemme hvordan bygdefolk skal ha det? - Nei, dette skal vi sette oss ned og finne ut av lokalt, mener Arvid Hagen (Ap).

REAGERER: Stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne, Une Bastholm, mener det er ugreit å karakterisere politiske motstandere slik Arvid Hagen (Ap) gjorde. Foto: Javad Parsa / NTB
REAGERER: Stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne, Une Bastholm, mener det er ugreit å karakterisere politiske motstandere slik Arvid Hagen (Ap) gjorde. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Annonse

Forrige uke var stortingsrepresentant Une Bastholm (MDG) på besøk i Midt-Telemark etter en invitasjon fra MDGs første og andre kandidat, Espen Lydersen og Helle Fritz Knutsen.

Bastholm, som jobber med naturpolitikk og naturvern på Stortinget, ble invitert til Lifjell fordi partiets lokalpolitikere foreslår å innføre landskapsvern i området.

Det viktigste for dem er å hindre store inngrep i naturen, som hyttebygging eller utbygging av nye veier.

VIL HINDRE UTBYGGING: Første kandidat Espen Lydersen (MDG) sammen med stortingsrepresentant Une Bastholm (MDG) på Lifjell. Foto: Privat
VIL HINDRE UTBYGGING: Første kandidat Espen Lydersen (MDG) sammen med stortingsrepresentant Une Bastholm (MDG) på Lifjell. Foto: Privat Vis mer

- Lifjell er et flott naturområde og et viktig friluftsområde for lokalbefolkningen. Hyttebygging er en av de største truslene mot naturen og dyrelivet i Norge nå, sier Bastholm til Dagbladet.

Kommunestyrekandidat for Midt-Telemark Arvid Hagen (Ap) er blant de som sier seg uenig i det MDG-politikerne mener om utbyggingen av hytter på Lifjell.

- Ei politiker-berte fra Oslo skal ikke komme her og bestemme hvordan vi skal ha det på Lifjell. Nei, dette skal vi sette oss ned og finne ut av lokalt. Slike utspill provoserer bygdefolket, sa han til lokalavisa Bø blad.

- Blir bare smigra

Overfor Dagbladet avslører Bastholm, som for øvrig er fra Trondheim og Bodø, at hun til og med ble kalt «ei ung Oslo-berte».

- Det er ikke lenge til jeg skal feire 40-års dagen min og jeg blir bare smigra av å bli kalt ung, sier politikeren, som er 37 år.

Ap-politikeren har både beklaget offentlig og til Bastholm direkte.

- Jeg tar imot beklagelsen, sier MDG-politikeren og utdyper:

- Men det er ikke greit å karakterisere politiske motstandere på denne måten. I denne situasjonen ble det litt komisk og absurd, for jeg snakker jo om et tema som jeg jobber med hver dag som stortingsrepresentant.

Hevder holdningene er vanlige

Arvid Hagen forteller at han har ringt MDG, samt sendt Bastholm en e-post.

- Jeg har sagt unnskyld og at jeg er veldig lei meg for ordbruken, skriver Ap-politikeren i en tekstmelding til Dagbladet.

Bastholm forteller at hun kjenner unge kvinnelige politikere som gir seg i politikken på grunn av slike holdninger, som hun hevder er ganske vanlige.

- Det er vanlig at unge kvinner blir tolket annerledes og feid bort lettere enn en mann i 60-åra. Det skremmer meg og vi kan ikke ha det sånn, sier MDG-politikeren.

- Det er et demokratisk problem, mener Bastholm.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer