Ble kalt «Pocahontas» og anklaget for løgn av Trump. Nå slår hun tilbake med DNA-test

- Presidenten liker å kalle min mor en løgner. Hva sier fakta? spør senatoren i en ny video, som også gir svaret.

SLÅR TILBAKE: Elizabeth Warren har blitt latterliggjort av president Donald Trump for å ha hevdet at hun har indianerrøtter. Nå slår hun tilbake med en DNA-test. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEB / NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: Elizabeth Warren har blitt latterliggjort av president Donald Trump for å ha hevdet at hun har indianerrøtter. Nå slår hun tilbake med en DNA-test. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEB / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun har blitt omtalt som Donald Trumps erkefiende, den demokratiske senatoren Elizabeth Warren. 68-åringen regnes også som én av favorittene til å stille mot Trump i presidentvalget i 2020.

«Pocahontas»

Trump har angrepet Warren flere ganger, og i november slo Trump an en spøk som av Warren ble kalt en «rasistisk fornærmelse».

Under en seremoni i Det hvite hus, hvor Navajo-indianerne skulle hedres for deres innsats under andre verdenskrig, sa presidenten:

- Dere kom hit lenge før noen av oss. Selv om vi har en representant i kongressen, som det sies skal ha kommet hit for lenge siden: Hun kalles Pocahontas.

Det er ikke eneste gangen Trump har omtalt Warren som Pocahontas, og feiden går flere år tilbake. Da det ble klart at Trump skulle stille som republikanernes presidentkandidat angrep Warren Trump på Twitter.

Det fant ikke Trump seg i og i mai 2016 svarte han følgende om krangelen med Warren:

- Mener du Pocahontas?

Derfor fikk hun kallenavnet

Bakgrunnen for kallenavnet dreier seg om en lengre saga om Warrens etniske bakgrunn. Det skal ha vært under senatorkampanjen hennes i 2012 at hun fortalte om sin oppvekst i Oklahoma sør i sentrale USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer