- Ble kalt «soper» og banket opp etter Pride-paraden

Alexander Schei (26) hevder seg utsatt for hatkriminalitet etter Pride-paraden i Oslo.

PÅ LEGEVAKTA: Dagbladet møter Alexander Schei og kjæresten Jørgen Marstein Mathiesen på legevakta søndag ettermiddag. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
PÅ LEGEVAKTA: Dagbladet møter Alexander Schei og kjæresten Jørgen Marstein Mathiesen på legevakta søndag ettermiddag. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet møter 26 år gamle Alexander Schei og kjæresten Jørgen Marstein Mathiesen utenfor legevakta i Oslo. Schei har hoven hånd, oppskrapet kne og merker på skulderen.

26-åringen er medtatt etter gårsdagens hendelse.

Like etter at 50 000 mennesker gikk i Pride-paraden i Oslo for å feire kjærligheten, skal Schei ha blitt utsatt for vold.

- Kalt «soper»

Han forteller at han etter paraden, i 17-tida, gikk innom en butikk ved Brugata i Oslo for å kjøpe potetgull. Schei gikk i bar overkropp og hadde glitter på kroppen etter paraden.

Inne på grønnsakshandelen, som ligger rett ved Scheis hjem i Oslo, sier han at han ble truet av en mann.

- Han sto foran meg i køen og kalte meg «rævpuler», forteller han til Dagbladet.

- Jeg svarte med at han ikke kunne si sånn, men han fortsatte. Han kalte meg «soper» og sa at de skulle vente på meg til jeg kom ut av butikken, sier Schei.

Videre sier han at det ble utført vold av tre menn han anslår er mellom 30 og 40 år gamle utenfor butikken. Ifølge Schei var mennene av utenlandsk opprinnelse.

Prøvde å komme seg hjem

Schei sier at han først prøvde å løpe mot døra der han bor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer