Ble kalt sossegutt av politiet på landsdekkende tv

- Offentlige personer bør være for profesjonelle for slikt, sier Nicolai Bjørno.

REAGERER:Nicolai Bjørno (18) ble stemplet som «sossegutt» i beste sendetid. Nå beklager politimesteren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REAGERER:Nicolai Bjørno (18) ble stemplet som «sossegutt» i beste sendetid. Nå beklager politimesteren. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha blitt omtalt som sossegutt av politimenn på tv-serien Nattpatruljen på MAX, reagerer Nicolai Bjørno.

- Det jeg reagerte på var at de kalte oss sossegutter. Det var ikke selve ordet som var så krenkende, men det forsterker stereotypen om oss ungdommer fra Asker og Bærum. At vi alle er bortskjemte pappagutter, sier Bjørno til Dagbladet.

Det var under en fest at politiet besøkte Nicolai Bjørno. Han hadde invitert folk for å feire 18-årsdagen sin utenfor huset, og politiet hadde fått inn flere nabokrangler på bråk. I lokalavisa Budstikka, som først omtalte saken i dag, tar Bjørno et oppgjør med politiet.

Filmet inn tv De to politimennene som dukket opp på døra, var midt i en innspilling av tv-serien Nattpatruljen, som går på Max. På vei bort fra festen, snakker de sammen i politibilen.

- Fy faen. Det var sossegutter da.
- Ja, det var det.
- Hva tror du han fikk til 18-årsgave da? Bil? Hus?
- Ja, det var vel noe sånt.
- Hytte?
- Nei, mer en leilighet. På Majorstua eller Frogner. Tror du ikke det da?
- Jo.
- Satser på det.

Det er denne samtalen Nicolai Bjørno nå reagerer på.

Dårlige holdninger - Jeg syns det er dårlig at så profesjonelle mennesker sier noe slikt. De skal stå frem som gode eksempler. Slike uttalelser kan forsterke negative inntrykk.

Politimester ved Asker og Bærum politidistrikt, Ingrid Wirum, beklager hendelsen.

- Vi oppfatter dette som en spøk mellom de to polititjenestemennene i en hektisk hverdag. Vi er selvsagt lei oss for at dette har blitt oppfattet som støtende og vi beklager dette, skriver Wirum i en epost til Dagbladet.

Hun forteller videre at etikk og holdninger er viktig for politiet.

- Vi beklager at Nicolai Bjørno har oppfattet dette som krenkende og vi beklager om disse uttalelsene kan være med å bygge opp om fordommer. Vi ønsker på ingen måte å fremstå som arrogante eller fordomsfulle. Etikk og holdninger er noe vi hele tiden jobber med i vårt politidistrikt.