Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble kalt «Tremannen fra Bangladesh». Nå skal legene forsøke å redde Abul (26)

Må fjerne fem kilo treaktige byller fra kroppen hans.

 SJELDEN SYKDOM:  For rundt syv år siden oppdaget Abul Bajandar (26) noen treaktige vorter på armen hans. Nå skal de opereres bort. Foto: Palash Khan
SJELDEN SYKDOM: For rundt syv år siden oppdaget Abul Bajandar (26) noen treaktige vorter på armen hans. Nå skal de opereres bort. Foto: Palash Khan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For rundt syv år siden oppdaget Abul Bajandar (26) noen treaktige vorter på armen hans.

Bangladesheren tenkte først at disse var harmløse, før hendene og føttene hans begynte å ligne råtne trestammer.

Dette viste seg å komme av sykdommen epidermodysplasia verruciformis - en genetisk sykdom som bare tre andre mennesker har blitt rammet av.

- Operasjonen ga meg håp Nå kan han bli frisk igjen.

Den britiske avisa The Telegraph skriver at han forrige søndag i byen Dhaka forrige uke gjennomgikk den første av totalt femten omfattende operasjoner for å få byllene vekk.

- Denne operasjonen ga meg håp. Jeg ønsker ikke å reise tilbake til landsbyen min uten friske hender og føtter. Jeg ønsker å bli frisk nok til å leve et normalt liv, sa Bajandar til nyhetsbyrået AFP etter operasjonen på Dhaka Medical College.

Under operasjonen tok legene vekk noen av de mindre byllene på hans høyre hånd.

Den kom etter en rekke medieoppslag, både i Bangladesh og i internasjonal presse, der Bajandar har blitt omtalt som «tremannen fra Bangladesh».

Har ødelagt livet hans Disse har igjen ført til at regjeringen i Bangladesh har tatt på seg regningen for operasjonene som tar sikte på å fjerne tilsammen 5 kilo med treaktige byller.

Disse smertefulle utvekstene har gjort at Bajandar i dag må stole på sin kone, Halima Bandajar, for å forsørge hennes tre år gamle datter.

 ETTER OPERASJONEN:   Abul Bajandar (26), her med datteren Tahera. Foto: Mohammed Asad/Zuma Press
ETTER OPERASJONEN: Abul Bajandar (26), her med datteren Tahera. Foto: Mohammed Asad/Zuma Press Vis mer

Tidligere jobbet han som en sykkeldrosjefører, noe han i dag ikke kan på grunn av sykdommen. Han kan heller ikke spise eller vaske seg uten hjelp.

Hundre mennesker møtte opp Familien hans var blant de rundt hundre menneskene som møtte opp i forbindelse med operasjonen søndag, ifølge Telegraph.

- I starten forsøkte jeg å fjerne byllene selv, men det gjorde vondt. Så dro jeg til en medisiner i landsbyen min, men tilstanden min ble bare verre, sa Bajandar ifølge Telegraph.

En viktig grunn til at det har tatt så lang tid å få gjort noe med sykdommen, er farene ved operasjonen.

I 2008 gikk en indonesisk kvinne gjennom en lignende operasjon, men det er fortsatt usikkert om legene kan fjerne alle utvekstene uten å skade nervesystemet til mannen.

- Vi kan heller ikke garantere for at det ikke vil komme nye utbrudd etter operasjonene, sa Samanta Lal Sen, kirurgen som ledet operasjonen i forrige uke, ifølge Telegraph.

 OPERERTE:  Et team utførte en vanskelig operasjon på Abdul Bajandar forrige søndag. Foto: Palash Khan
OPERERTE: Et team utførte en vanskelig operasjon på Abdul Bajandar forrige søndag. Foto: Palash Khan Vis mer