Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble kalt «USAs mest forhatte mann». Nå er han arrestert

Martin Shkreli siktet for investeringsbedrageri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Entreprenøren Martin Shkreli ble i dag arrestert av politiet i New York, melder Reuters.

Bakgrunnen for arrestasjonen for direktøren for firmaene Turing Pharmaceuticals og KaloBios Pharmaceuticals Inc skal være investeringsbedrageri tilknyttet et hedgefond og firmaet Retrophin Inc han var leder for.

Økte prisen på AIDS-medisin Shkreli ble internasjonalt kjent som «USAs mest forhatte mann» etter at han hevet prisen på aids-medisinen Daraprim fra omtrent 149 kroner til 6210 kroner per pille.

Medisinen var den eneste på markedet med virkestoffet pyrimetamin, og Shrekli gjorde medisinen langt dyrere for pasienter som trenger dem.

Navnet til den nå siktede 32-åringen kom også opp som følge av en rekke søksmål rettet mot ham.

Mange anklager mot Shkreli Disse omhandler alt fra villedende informasjon til investorer, forsøk på å tilegne seg penger fra tidligere ansatte, samt trusler mot en kollega og hans familie.

Shkrelis ekskjæreste har også beskyldt ham for seksuell trakassering, ifølge Vice.

Han har også tidligere blitt anklaget for innsidehandel og svindel tilknyttet Retrophin Inc - firmaet han nå er arrestert i forbindelse med.

- Dette er klipp-og-lim søksmål fra opportunistiske advokater. De veit hva de driver med, har Shkreli tidligere sagt til Business Insider i forrige uke om anklagene fra investorene i firmaet.

Avviser skyld Nå skal han i retten sammen med Evan Greebel, en partner i et advokatfirma som hadde et samarbeid med Retrophin Inc.

Shkreli skal, ifølge Reuters, ha avvist skyld i investeringsbedragerisaken.

Politiet i Brooklyn skal etter planen holde en pressekonferanse om arrestasjonen i ettermiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media