SWEEPEE: SweePee Rambo ble i forrige uke kåret til verdens styggeste hund, men eier Jason Wurtz likte ikke dommernes begrunnelse. Foto: EPA/PETER DASILVA/NTB Scanpix
SWEEPEE: SweePee Rambo ble i forrige uke kåret til verdens styggeste hund, men eier Jason Wurtz likte ikke dommernes begrunnelse. Foto: EPA/PETER DASILVA/NTB ScanpixVis mer

Ble kåret til verdens styggeste hund, men eieren tordner etter dommerens begrunnelse

SweePee Rambo stakk av med seieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvert år kåres verdens minst fotogene utgave av menneskets beste firbeinte venn på Sonoma-Marin-marken i USA.

I år var det den noe pjuskete chihuahua-blandingshunden SweePee Rambo som gikk helt til topps, etter at han i fjor måtte se seg slått av pitbull-hollandsk fårehund-blandingen Quasi Modo.

Eieren Jason Wurtz viste stolt fram den blinde og tannløse 17 år gamle hunden, men i etterkant har flere kontroverser kommet til overflaten.

- I sjokk

Denne uka mottok den engelske avisa The Guardian et rasende brev. Bakgrunnen for skrivet var omtalen av konkurransens vinner etter at dommen falt.

«TRUMP-HÅR» En hund kalt Him- Is- A- Boo fra Idaho, USA, VAR med i konkurransen om å bli kåret til verdens styggeste hund. Video: CNN Vis mer

Avisa hadde nemlig skrevet at dommer Neal Gottlieb ble ekstra imponert over et betent sår på hundens bein.

- Jeg er i sjokk! Dere skrev at hunden min hadde betente sår med masse puss. Det var ikke min hund. Det var en annen hund der som hadde stygge sår. Sånne løgner får meg til å se ut som en uansvarlig hundeeier, skriver avsenderen.

Etter at The Guardian forhørte seg med eieren av SweePee, sa Wurtz at det var en venn av ham som hadde sendt brevet. Han påpekte også at det var en annen hund som deltok i konkurransen, «Icky», som hadde sårskader.

Sår eller skramme

Det har ikke lykkes avisa å få tak i dommer Gotlieb, men bilder vist på Good Morning America viser at den tidligere «Robinson»-deltakeren tydelig bemerker at «det er et sår på denne hunden».

Det er derimot uklar nøyaktig hvilken hund han sier dette om.

Dette er heller ikke første gang Gotlieb havner i kontroverser på grunn av sårskader. Han ble i sin tid sendt hjem fra den amerikanske utgaven av «Robinson» etter at han fikk et stygt sår på kneet.

Etter at kontroversene for alvor tok av, har Gotlieb moderert sine opprinnelige uttalelser fra «sår» til «skramme».