Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble kidnappet fra restaurant, og gruppevoldtatt i flere timer. Nå jages seks menn i Sverige

Etterforskes som hatkriminalitet.

HATKRIMINALITET: En grov gruppevoldtekt av en person i midten av 30-åra i svenske Uppsala etterforskes som hatkriminalitet. Foto: Google Maps
HATKRIMINALITET: En grov gruppevoldtekt av en person i midten av 30-åra i svenske Uppsala etterforskes som hatkriminalitet. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 2. mai henvendte en person i midten av 30-åra seg til politiet i Uppsala nord for Stockholm for å anmelde det politiet nå omtaler som kidnapping og grov gruppevoldtekt.

Ugjerningen skal ha skjedd i morgentimene 30. april.

- Det handler om grove lovbrudd. Kidnapping og voldtekt - gruppevoldtekt, sier politiinspektør Göran Stanton som etterforsker saken for avdelingen for hatkriminalitet i Stockholm ifølge Expressen.

Bortført og voldtatt

Flere personer skal ha tvunget med seg personen i 30-åra fra en restaurant i Uppsala, og vedkommende skal ha blitt ført til en leilighet i byen.

Både Expressen og Aftonbladet skriver at så mange som seks personer skal ha vært involvert i både bortføringa og voldtekten.

Stanton vil overfor Aftonbladet ikke gå inn på hvorfor etterforskningen ligger hos gruppa for hatkriminalitet, men de etterforsker bare saker der noen har blitt utsatt for et lovbrudd på grunn av enten etnisitet, rase, hudfarge, religion, seksuell legning eller kjønnsidentitet.

- Nei, det kan jeg ikke si så mye om, sier han, og viser til at etterforskningen pågår, men vedgår at en av ovenfornevnte kriteriene gjelder også i denne saken.

Har ingen mistenkte

Personen skal ha blitt holdt i leiligheten i flere timer, og oppsøkte selv sykehus etter overgrepet.

Politiet jobber nå blant annet med å finne ut hvor gruppevoldtekten fant sted.

- Av ulike årsaker vet ikke den fornærmede hvor dette skjedde, sier Stanton, og viser til at vedkommende ikke hadde helt oversikt over hvor han eller hun ble ført.

De har foreløpig lite å gå på da de mistenkte enn så lenge er ukjente.

- Vi har ingen mistenkte. Det er foreløpig ingen som vet hvem det dreier seg om. Vi jobber med å kunne identifisere de aktuelle personene, sier Stanton.

Sendte direkte

Uppsala er den samme byen hvor tre unge menn på 18, 21 og 24 år direktesendte en voldtekt på Facebook den 22. januar.

I løpet av livesendingen hørtes latter og kommentarer som «Du har blivit våldtagen» og «Tre mot en hahaha».

Store deler av hendelsen er borte fra kvinnens hukommelse, men live-sendingen som ble overført på en lukket Facebook-gruppe dukket opp i løpet av rettssaken.

- Du har blitt voldtatt, forstår du det?, skal en av dem som så opptaket ha spurt da han senere ringte opp kvinnen.

18-åringen ble dømt til fengsel i ett år for voldtekt og mindre narkotikaforbrytelser, 21-åringen ble dømt til to år og fire måneder for voldtekt og medvirkning til voldtekt.

24-åringen ble dømt til fengsel i seks måneder for grov forulemping, mindre narkotikaforbrytelser og for å forsøke å holde voldtekten skjult. Det skriver Expressen.