Ble kidnappet - funnet etter 51 år

Over 50 år etter at barnevakten kidnappet henne, ble Melissa Highsmith gjenforent med familien sin.

GJENFORENT: Melissa Highsmith (i midten) ble lørdag gjenforent med foreldrene sine - 51 år etter at hun ble bortført. Foto: Privat
GJENFORENT: Melissa Highsmith (i midten) ble lørdag gjenforent med foreldrene sine - 51 år etter at hun ble bortført. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I 1971 ble den amerikanske byen Fort Worth i Texas rammet av en tragedie, da ett år gamle Melissa Highsmith ble kidnappet av barnevakten sin.

Siden har ingen sett henne - før nå. Over et halvt århundre etter at hun forsvant sporløst, er hun nå gjenforent med familien sin, skriver The Guardian.

Anonymt tips

Det var for 51 år siden, i 1971, at Melissas mor, Alta Apantenco, publiserte en avisannonse der hun søkte barnevakt. Ettersom hun var alenemor trengte hun noen til å passe dattera mens hun var på jobb. Mora ansatte en av kvinnene som uttrykte interesse for jobben - uten å møte henne personlig.

Hun skal deretter ha kidnappet Melissa og aldri returnert henne. Familien meldte henne umiddelbart savnet og politiet iverksatte en omfattende leteaksjon - uten hell. Men familien ga aldri opp håpet, og feiret bursdagen hennes hvert eneste år.

SAVNET: Melissa Highsmith ble meldt savnet i 1971. Foto: Politiet i Texas
SAVNET: Melissa Highsmith ble meldt savnet i 1971. Foto: Politiet i Texas Vis mer

I september i år mottok imidlertid familien til Melissa et anonymt tips om at hun oppholdt seg i Charleston i Sør-California, nesten 2000 kilometer unna familiens hjem. Ved å ta i bruk en DNA-test, samt undersøke fødselsmerker og fødselsdato, klarte familien å identifisere henne uten hjelp fra politi eller andre etater, heter det i en uttalelse fra familien, ifølge The Guardian.

Gjenforent: - Overlykkelig

Lørdag ble Melissa gjenforent med moren, faren og to av hennes fire søsken under en gudstjeneste i Fort Worth.

- Jeg klarte ikke slutte å gråte. Jeg er overlykkelig, og prøver fortsatt å la det synke inn at vi fant henne, sier Melissas søster, Victoria Garner, i uttalelsen.

Sharon Highsmith, en annen av søstrene til Melissa, reagerer på politiets håndtering av saken.

SKYLDFØLELSE: Moren til Melissa har levd med skyldfølelse, sorg og anklager om at hun selv har drept dattera. Foto: Privat
SKYLDFØLELSE: Moren til Melissa har levd med skyldfølelse, sorg og anklager om at hun selv har drept dattera. Foto: Privat Vis mer

- Familien vår har lidd som følge av at flere etater har misforvaltet denne saken. Det var vårt eget private søk etter Melissa, inkludert en DNA-test, som ga resultater, sier hun.

Hun retter videre en ekstra takk til moren, som i tillegg til å være plaget av skyldfølelse og sorg, har levd med anklager om at hun har drept sin egen datter.

- Moren min har gjort så godt hun kan med de ressursene hun hadde. Hun kunne ikke risikere å få sparken, så hun stolte på kvinnen som lovte å passe på barnet hennes. Jeg er takknemlig for at hun nå renvaskes. Akkurat nå ønsker vi bare å bli kjent med Melissa, ønske henne velkommen til familien og ta igjen 50 år med tapt tid, legger hun til.

Det er uvisst hvor Melissa har vært i alle disse åra, og hvordan hun har hatt det. Det er heller ikke kjent om hun har vokst opp hos barnevakten som kidnappet henne, eller hva som vil skje med henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer