Ble kidnappet grunnet narkogjeld

Mann (19) som ble bortført i Telemark i går kveld, er nå flyttet til et sikkert sted.

UNNGIKK IKKE POLITIET: Denne bilen ble brukt for å prøve å slippe unna politiet. Det hele endte i en politisperring på Fensmyra like utenfor Nome i Telemark. Foto: Tore Svarverud, Varden
UNNGIKK IKKE POLITIET: Denne bilen ble brukt for å prøve å slippe unna politiet. Det hele endte i en politisperring på Fensmyra like utenfor Nome i Telemark. Foto: Tore Svarverud, VardenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Lørdag kveld fikk politiet i Telemark melding om at en 19 år gammel mann var blitt kidnappet av to menn mens han var på besøk hos sin kjæreste (18) fra Herre utenfor Skien.

- 19-åringen opplevde situasjonen som svært skremmende. Han ble truet underveis, opplyser politiadviokat Torunn Sæthre i Telemark politidistrikt.

- Han ønsket ikke å være i området hvor han bor, og er nå flyttet til et sikkert sted, sier Sæthre.

Pengeinnkreving
Politiet pågrep søndag formiddag to menn og en kvinne for å ha kidnappet en 19 år gammel mann fra Bamble i Telemark. Søndag ettermiddag ble en fjerde person pågrepet, mistenkt for å ha vært involvert i kidnappingen.

- Motivet er pengeinnkreving. 19-åringen skyldte penger til personer fra et kriminelt narkotikamiljø. De involverte i saken er kjenninger fra politiet, sier
politiadviokat Torunn Sæthre i Telemark politidistrikt.

Blir varetektsfengslet
De to personene som politiet mener er hovedmennene bak kidnappingen, en mann (37) fra Grenland og en mann (23) fra Larvik, vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen, melder politiadviokat Torunn Sæthre i Telemark politidistrikt.

Kvinnen som ble pågrepet er løslatt og er ikke lenger mistenkt i saken. Den siste mannen som er pågrepet, en 36-åring fra Grenland, er mistenkt for deltakelse i kidnappingen, men vil antakelig ikke bli framstilt for varetekt, ifølge Sæthre.

19-åringen og 37-åringen er blitt avhørt i dag, og politiet vil avhøre de øvrige involverte i morgen.