- Ble kidnappet, skutt og bundet

SKIEN (Dagbladet): Kidnapperne skal ha brukt offerets egen T-skjorte til å forbinde skuddsåret i låret, for deretter å lenke ham til et tre dypt inne i skogen. Før den blødende 26-åringen ble etterlatt, skal de tiltalte ha brukt resten av T-skjorta til å kneble ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire menn er tiltalt for å ha utført en dramatisk kidnapping et par mil utenfor Skien sentrum i slutten av august. I går begynte rettssaken mot dem i Skien og Porsgrunn byrett. De tiltalte forteller at de bare ville snakke med offeret fordi han hadde vært ufin mot en av deres kamerater.

Vådeskutt

Virkeligheten kan synes annerledes:
- Jeg ladde revolveren mens vi gikk inn i skogen. Fordi det ikke var mulig å vippe tønna til side, måtte jeg spenne hanen og lade bakfra. Uheldigvis glapp hanen da jeg la i det siste skuddet. Jeg skjønte det traff ham da han ropte «au». Da jeg gikk bort til ham, så at jeg det var hull på begge sider av buksebeinet, og skjønte at kula hadde gått rett igjennom, sier en av de tiltalte, som vedgår at det var ham som holdt i Platz-revoleren da det smalt.

Politiet er av en annen mening. I tiltalen anklages de fire mennene for først å ha skutt rett forbi hodet til offeret. Deretter mener politiet at skuddet mot låret ble avfyrt med vitende og vilje.

I tillegg skal de ha avfyrt minst 13 skudd med avsagd hagle - rett ved siden av offeret. Minst en av de tiltalte er også tiltalt for kjøp og bruk av amfetamin og ecstasy.

Ødelagt psykisk

Skuddsåret i låret er sannsynligvis den minste skaden 26-åringen har fått. Ifølge forklaringen ble han truet med på biltur til skogsområdet, hvor han med påsatt håndjern måtte bære en Leca-blokk. Selv etter å ha blitt skutt, måtte han gå videre. Dramaet stanset først etter at 26-åringen ble spent fast til et tre med håndjernene på ryggen. Den siste resten av T-skjorten ble brukt som knebel, har han forklart.

- Han har hele tida etter hendelsen gått til psykolog. Min klient er sterkt preget av dette, sier bistandsadvokat Helge Sørhaug.

Retten oppnevnte ham som bistandsadvokat seinest i forrige uke, fordi det anses at klienten hans har fått betydelige psykiske skader.

Ingen av de fire tiltalte har erkjent at de har kidnappet sitt offer. I retten hevder de at 26-åringen frivillig ble med. De forklarte at de hadde våpen fordi de ville skyte på blink.