- Ble kidnappet

Den russiske presidentkandidaten Ivan Rybkin som var sporløst forsvunnet i fem dager sier nå han ble kidnappet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidentkandidat Ivan Rybkin var sporløst forsvunnet i fem dager. Ryktene svirret. Om alt fra at Russlands nåværende president Vladimir Putin hadde tatt ham av dage, til at Rybkin skulle ha iscenesatt egen forsvinning for å få publisitet før presidentvalget 14. mars.

Politiet besluttet å etterforske saken som mulig drapssak, men etterforskningen ble avsluttet etter pålegg fra riksadvokaten kun en time senere.

Da Rybkin omsider dukket opp, hevdet han imidlertid at han hadde fått lyst på ferie, og at han var reist til Kiev for å besøke venner. Om hvorfor han ikke hadde meldt seg i alt spetakkelet, sa han at han hadde «bestemt seg for ikke å lese aviser og se tv på noen dager».

Nå hevder Rybkin at han ble kidnappet - og opplyste under en nyhetskonferanse i London i dag at han ikke vil returnere til Moskva før etter valget, melder BBC News Online.

- Etter det om skjedde i Kiev, er jeg overbevist om at dette valget er et spill uten regler. Derfor kommer jeg til å fortsette valgkampanjen fra utlandet, sier Rybkin.