Skiløyper i Oslo

- Ble kjeftet på av fremmede

Med drømmeforhold i skiløypene øker også konfliktnivået. Skisporet skal være for alle, og mosjonistene må ta hensyn, er beskjeden fra Skiforeningen.

MARKA: Fint vær og gode skiforhold har lokket mange Oslo-borgere ut i skiløypene etter nyttår. Med stor trengsel er det viktig at folk utviser raushet, mener Skiforeningen. Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB
MARKA: Fint vær og gode skiforhold har lokket mange Oslo-borgere ut i skiløypene etter nyttår. Med stor trengsel er det viktig at folk utviser raushet, mener Skiforeningen. Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- At barn får kjeft fra det som framgår som rutinerte skiløpere er bare trist. Dessverre er det en situasjon vi ikke er helt ukjent med, sier generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide, til Dagbladet.

Flere har reagert etter et debattinnlegg i Akersposten, der en fortvilt mor forteller om en ubehagelig skitur i helga. Familien skal ha opplevd slengbemerkninger fra voksne skigjengere gjentatte ganger da ett av barna falt i sporet i Oslomarka.

«Jeg forsøkte å hjelpe henne, men folk suste forbi og ropte stygge ting slik at jeg ikke klarte å komme mer til henne.», skriver moren i innlegget.

Videre forteller hun at dattera til slutt ikke ville gå videre, fordi «alle de voksne roper stygge ting når jeg prøver så godt jeg kan».

Dagbladet har vært i kontakt med innleggsforfatteren, som bekrefter historien. Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

De erfarne skal ta hensyn

Skiforeningen bekrefter at dette er situasjoner som gjerne oppstår når det er gode forhold og fint vær, slik det var i helga.

Mange er ute i skisporet samtidig - noen vil trene, mens andre har med seg barn eller er mer uerfarne med ski på beina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer