Ble kjendiser på hver sin side

LILLESTRØM (Dagbladet): For ett år siden var advokat Ina Strømstad og politijurist Kristin Barth-Larsen ukjente for folk flest. Men så skjedde drapene på Orderud gård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høsten 1995 avla Ina Strømstad og Kristin Barth-Larsen juridisk embetseksamen i Oslo. Uten å kjenne hverandre. I Orderud-saken står de på hver sin side, men har gjensidig respekt.

De unge juristene vedgår at de ikke ante hva som ventet dem. Da Veronica Orderud ble anklaget for drap, påtok Ina Strømstad seg å være Frode Sullands medforsvarer. Kristin Barth-Larsen ante fred og ingen fare da hun ble innkalt til politimesteren og spurt om hun ville være deres frontfigur i en av norgeshistoriens mest mediebelyste kriminalsaker.

Blitsregnet

Kristin Barth-Larsen fikk et døgns betenkningstid før hun sa ja.

- Jeg var skrekkslagen, men tenkte at en sånn sjanse ville jeg aldri få igjen. Det første fengslingsmøtet forløp trygt og rolig, uten pressen til stede. Derfor ble sjokket desto større da vi var ferdige og skulle ut og blitsregnet slo imot meg. Da ønsket jeg bare å forsvinne i ei luke i golvet.

- I begynnelsen var jeg veldig redd for at jeg skulle si for mye. At jeg skulle blåse hele saken og ødelegge for alle. Men tryggheten kom etter hvert, minnes Kristin Barth-Larsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer