Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble kjent for å kle av seg på fjelltopper. Lørdag falt hun i døden

Redningsmannskapene nådde ikke fram i tide.

FALT I DØDEN: Internett-yndlingen Gigi Wu ble mandag funnet død, etter at hun i helga falt ned i en dyp kløft i den taiwanske nasjonalparken Yushan. Foto: Google Maps
FALT I DØDEN: Internett-yndlingen Gigi Wu ble mandag funnet død, etter at hun i helga falt ned i en dyp kløft i den taiwanske nasjonalparken Yushan. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den taiwanske Internett-stjerna Gigi Wu (36), bedre kjent som «The Bikini Climber», har skapt seg en karriere av å legge ut bilder av seg selv i bikini.

Lørdag mottok redningssentralen et nødanrop fra Wu. Hun var fortvilt og ute av stand til å bevege seg etter å ha falt ned i en 30 meter dyp kløft i Yushan nasjonalpark.

Krevende værforhold hindret redningsmannskapene fra å lokalisere henne via helikopter, så de gikk ut på leting til fots. Mandag ble hun funnet død, ifølge det taiwanske nyhetsbyrået CNA.

Dødsårsaken er foreløpig ikke fastslått, men det spekuleres i om hun frøs i hjel. Kroppen skal ifølge redningsmannskapene flyttes med helikopter i løpet av tirsdagen.

- Det ser jo så vakkert ut

Wu er foreløpig den seineste i rekken av eventyrlystne turgåere som har måttet bøte med livet i jakten på det beste bildet til sosiale medier.

I november skrev Dagbladet om ekteparet Vishnu Viswanath (29) og Meenakshi Moorthy (30) som advarte mot livsfarlige selfier, like før de selv falt i døden i Yosemite nasjonalpark.

I et intervju med den lokale TV-stasjonen FTV, gjengitt av NDTV, fortalte Wu at hun vanligvis gikk i turklær på vei opp fjellene, og skriftet til bikini for å ta bilder så snart hun nådde toppen.

- Det ser jo så vakkert ut, er det noe å ikke like ved det?, var svaret da hun ble spurt hvorfor hun gjorde det.

Minst 250 selfie-dødsfall

Over 250 mennesker har omkommet mens de har forsøkt å ta bilder av seg selv de siste seks åra.

Det viste en studie fra det indiske forsknings- og behandlingssenteret All India Institute of Medical Sciences, publisert i tidsskriftet Family Medicine and Primary Care, der forskerne har gått gjennom nyhetsrapporter om selfierelaterte dødsfall.

- Selfie-dødsfallene har blitt et stort helseproblem, uttalte forskningsleder Agam Bansal til The Washington Post.

India kom på en tydelig førsteplass, og sto for 159 av dødsfallene, etterfulgt av Russland og USA med henholdsvis 16 og 14 dødsfall.

Forskerne har også sett en kraftig økning de siste åra - fra tre rapporterte dødsfall i 2013 til 93 i 2017. Halvparten av de omkomne er i aldersgruppa 20 til 29 år.

- Det som bekymrer meg mest er at dette er en dødsårsak som kan unngås. Å bli en del av denne økende statistikken fordi du ønsker likes, delinger på Facebook, Twitter eller andre sosiale medier, det er ikke verdt å risikere livet for, sier Bansal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!