Foreningen for barnepalliasjon:

Ble kjent med oppsigelsen gjennom mediene

Natasha Pedersen har mistet jobben som generalsekretær i Foreningen for barnepalliasjon (FFB).

TIDLIGERE LEDER: Natasha Pedersen, tidligere generalsekretær i Foreningen for barnepalliasjon (FFB). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
TIDLIGERE LEDER: Natasha Pedersen, tidligere generalsekretær i Foreningen for barnepalliasjon (FFB). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Det opplyser styreleder Ansgar Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

Oppsigelsen skjer etter at det torsdag ble lagt fram en knusende rapport om foreningens pengebruk.

- Hun ble sagt opp i forbindelse med et styremøte som ble gjennomført torsdag. Rapporten har såpass mange anførsler og betydelige påpekninger at det var det eneste rette for framtida, sier Gabrielsen til NTB.

Ble informert gjennom mediene

Helsedirektoratet konkluderte torsdag med at FFBs bruk av penger er kritikkverdig, og krever at Foreningen for barnepalliasjon betaler tilbake et tosifret millionbeløp.

I Helsedirektoratets oppsummering av rapporten står det at de offentlige tilskuddsmidlene i hovedsak er brukt på prosjektet Andreas Hus, et barnehospice som er bygget i Kristiansand.

Det er ingen indikasjoner på personlig vinning. Det er derimot gjort en rekke funn som anses som kritikkverdige.

I en uttalelse til NTB via sin advokat sier Natasha Pedersen at hun ble informert om oppsigelsen i Foreningen for barnepalliasjon (FFB) gjennom mediene. Pedersen er for tida sykemeldt.

Uenig i vurderinger

Advokat Anne-Marie Varen i Advokatfirmaet Kjær har sendt NTB følgende uttalelse på vegne av Natasha Pedersen:

«I PwC sin rapport konkluderes det med at tilskuddsmidlene 'i det alt vesentlige er brukt på prosjektet Andreas Hus og at det ikke noen form for indikasjoner på uberettiget personlig vinning'. Dette punktet er svært viktig for meg å få fram.»

«Når det gjelder de avvik som PwC påpeker, erkjenner jeg at en del forhold burde vært utført på en annen måte, men deler av PwC sine vurderinger og konklusjoner er jeg uenig i. Jeg har redegjort for min vurdering av PwC-rapporten i notat sendt til Helsedirektoratet 17. januar.»

«Når det gjelder mitt ansettelsesforhold i FFB har jeg per nå ikke mottatt oppsigelse fra styret. Jeg ble informert om at mitt ansettelsesforhold avsluttes gjennom media.»

- Hun har ikke svart

Styreleder Ansgar Gabrielsen sier til NTB at de har forsøkt å kontakte Pedersen før oppsigelsen ble kjent.

- Det eneste jeg kan si til dette, er at hun ikke har tatt telefonen. Vi forsøkte å kontakte henne før dette ble kjent og har sendt melding, sier Gabrielsen.

Det er revisjonsselskapet PwC som har bistått Helsedirektoratet med å finne ut hvordan FFB har brukt 90 millioner kroner på å etablere barnehospicet Andreas Hus i Kristiansand, skriver Fædrelandsvennen. Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) mener det som kommer fram i granskingsrapporten, er svært uheldig.

- Jeg forventer at organisasjoner som mottar tilskudd fra staten, bruker midlene i tråd med formålet og regelverket, sier hun til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer