- Ble kjent med voldtektssaken i går

Selv om kvinnen kontaktet Siv Jensen valgnatta, ble ikke Frp-lederen kjent med saken før i går.

VARSLET I GÅR:  Siv Jensen ble gjort kjent med voldteksanmeldelsen mot to Frp-tilitsvalgte i går, samme dag som saken ble kjent i meidia. Foto: Bjørn Langsem
VARSLET I GÅR: Siv Jensen ble gjort kjent med voldteksanmeldelsen mot to Frp-tilitsvalgte i går, samme dag som saken ble kjent i meidia. Foto: Bjørn LangsemVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at en kvinne har anmeldt to menn med tillitsverv i Fremskrittspartiet for voldtekt i forbindelse med et partiarrangement i august.

Nå forteller partileder Siv Jensen til NRK at også hun ble kjent med saken først i går.

- Jeg ble gjort kjent med at det forelå en alvorlig sak i vårt organisasjonsutvalg, som har medført en anmeldelse, i går formiddag, sier Siv Jensen til NRK.

Jensen sier videre at hun har vært opptatt av at kvinnen har fått den hjelpen hun trenger fra organisasjonsutvalget.

Tok kontakt valgnatta
Bistandsadvokat Hege Salomon har fortalt at kvinnen tok kontakt med Siv Jensen på valgnatta og stortingskandidat Aina Stenersen den 28. august. Ingen av de to kvinnene svarte henne direkte.

- Hun føler at hun ikke har blitt ivaretatt på en god nok måte av de to kvinnene som hun har valgt å betro seg til i denne vanskelige situasjonen, sier Salom.

Ifølge Per Arne Olsen, som er leder av organisasjonsutvalget i Frp kom e-posten fra kvinnen aldri fram til Siv Jensen.

Aina Stenersen bekrefter at kvinnen kontaktet henne.

- Jeg fikk en Facebook-melding fra henne midt på natta. Det jeg gjorde da var at jeg dagen etter tok print av meldingen på grunn av sakens karakter, og meldte den inn til Organisasjonsutvalget, sier Stenersen til Dagbladet.
Hun besvarte aldri Facebook-meldingen.

Nekter for voldtekt
De to mennene nekter for å ha voldtatt Frp-kvinnen.
Etter et møte med Organisasjonsutvalget i Frp i går, har de to mennene likevel tatt permisjon fra sine verv.

- Jeg stiller meg fullstendig uforstående til anklagene. Jeg ønsker å samarbeide med politiet slik at jeg raskest mulig får denne saken ut av verden, sier den unge voldtekts anklagede mannen til Dagbladet.