PÅ VEI TIL RETTEN:  Jejoen Bontinck er her avbildet på vei inn i rettssalen i Antwerpen i Belgia i september i fjor. Han var tiltalt for å være med i gruppe Sharia4Belgium, som Belgia ser på som en terrorgruppe. Bontinck var også mistenkt for å rekruttere folk for å kjempe for terrorgruppa IS (den såkalte islamske staten). 45 andre belgiere var også tiltalt i saken. Bontinck er nå i fengsel. Foto: Yves Herman / Reuters / Scanpix
PÅ VEI TIL RETTEN: Jejoen Bontinck er her avbildet på vei inn i rettssalen i Antwerpen i Belgia i september i fjor. Han var tiltalt for å være med i gruppe Sharia4Belgium, som Belgia ser på som en terrorgruppe. Bontinck var også mistenkt for å rekruttere folk for å kjempe for terrorgruppa IS (den såkalte islamske staten). 45 andre belgiere var også tiltalt i saken. Bontinck er nå i fengsel. Foto: Yves Herman / Reuters / ScanpixVis mer

Ble kjent som moonwalk-danser i realityshow. Så reiste han til Syria

Veien fra 14-årig Michael Jackson-kopi til radikal islamist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

En kveld i 2009 kommer en 14-årig gutt opp på scenen for å være med på et belgisk realityshow. Han har en hvit hanske på sin venstre hånd, og gjorde seg klar for å «bevege seg som Michael Jackson».

Jejoen Bontinck og pappa Dimitri hadde reist fra Gent og til Antwerpen for å være med på konkurransen, og 14-årige Jejoen moonwalket seg gjennom første runde.

«Det var litt av en framføring! Dere vil se mer til ham», sa dommerne. Men Jejoen dro etter hvert hjem. Uten finaleplass.

Tiltalt for verve ekstremister

Så hører ingen om han igjen. Før det har gått fire år.

Da omringer hundrevis av belgiske pressefolk 18-årige Jejoen idet han er på vei inn i rettssalen. Han er tiltalt for å være med i den radikale islamistgruppa Sharia4Belgium, og for å ha vært med og rekruttert folk til å dra til Syria for å krige sammen med terrorgruppa IS (den såkalte islamske staten).

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn