ORIENTERTE OM INSTITUSJONSDRAPET:Politiinspektør Hanne Kristin Rohde orienterte i dag pressen pressen om drapet på en pasient på en institusjon i Oslo i dag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
ORIENTERTE OM INSTITUSJONSDRAPET:Politiinspektør Hanne Kristin Rohde orienterte i dag pressen pressen om drapet på en pasient på en institusjon i Oslo i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Ble knivstukket flere ganger under slåsskamp

Flere personer var vitner til drapet av en pasient på en institusjon i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mannlig pasient i begynnelsen av 30-åra ble i går ettermiddag drept av en mannlig medpasient på avdeling for førstegangspsykoser, en psykiatrisk institusjon underlagt Ullevål sykehus.

- Vi ble varslet om knivstikking på en institusjon for førstegangspsykose i Fritjof Nansens vei og var på stedet 16.15 i går. Der var en person knivstukket flere ganger inne på en psykiatrisk avdeling etter en slåsskamp mellom to mannlige pasienter, opplyser leder for vold- og sedelighetsseksjonen, politiinspektør Hanne Kristin Rohde, på en pressekonferanse i dag.

Tvangsinnlagt - Han ble kjørt i ambulanse til Ullevål, men ble erklært død ved ankomst sykehuset, sier Rohde.

Begge mennene var tvangsinnlagt ved institusjonen.

Den avdødes pårørende ble varslet om drapet i formiddag.

Den siktede mannen er opprinnelig fra Irak og er nå siktet for forsettelig drap. Han er tidligere domfelt tre ganger for biltyveri, annen vinningskriminalitet og trusler.

- Vi mener å ha kontroll på kniven som vi mener er drapsvåpenet.

Flere vitner Den siktede ble vurdert for syk til varetektscelle i går, men ble ivaretatt på en annen insitusjon underlagt Ullevål sykehus.

- Vi er svært interessert i å høre hva siktede kan fortelle til politiet om hendelsesforløpet nå, sier Rohde.

Dagbladet vet at den siktede sitter i avhør med sin forsvarer nå.

- Foranledningen og motivet bak drapet vet vi ingenting om ennå. Vitnene har ikke opplyst vesentlig om dette. Om de har hatt en konflikt på institusjonen tidligere, vet vi ikke.

- Kniven kom utenfra På spørsmål fra Dagbladet sier Rohde at politiet vil undersøke hvorfor den tvangsinnlagte mannen hadde tilgang på kniv.

- Jeg tror det er første gang vi opplever en slik hendelse på denne type institusjon. Vi er opptatt av hvordan en person på en psykiatrisk institusjon kan ha hatt tilgang på en kniv, sier Rohde til Dagbladet.

- Det ser ut til at denne kniven kommer utenfra, fortsetter hun.

I går kveld avhørte politiet seks vitner på institusjonen som skal ha sett hele eller deler av hendelsesforløpet. Vitnene er både ansatte og psykiatriske pasienter.

ÅSTED: Her i Fritjof Nansens vei 12 i Oslo ble den mannlige pasienten i begynnelsen av 30-åra knivdrept av en annen pasient etter en slåsskamp. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
ÅSTED: Her i Fritjof Nansens vei 12 i Oslo ble den mannlige pasienten i begynnelsen av 30-åra knivdrept av en annen pasient etter en slåsskamp. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer