- Ble knivstukket i ryggen

Nordmannen, som er siktet for dødsvold i Thailand, hevder han handlet i nødverge.

ETTERFORSKER: En nordmann er siktet for dødsvold på et luksushotell i Thailand. Han har utreiseforbud mens politiet etterforsker saken. Foto: Politiet
ETTERFORSKER: En nordmann er siktet for dødsvold på et luksushotell i Thailand. Han har utreiseforbud mens politiet etterforsker saken. Foto: PolitietVis mer

En norsk mann i 50-åra er siktet for vold med døden til følge i Thailand. Bakgrunnen for siktelsen er at en britisk mann i 30-åra døde etter en brutal slåsskamp mellom de to på et luksushotell i Phuket.

DØDE: 34 år gamle Amitpal Singh Bajaj. Her med kona Bandhna Kaur Bajaj, som har gitt intervjuer om hvordan hun opplevde basketaket. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
DØDE: 34 år gamle Amitpal Singh Bajaj. Her med kona Bandhna Kaur Bajaj, som har gitt intervjuer om hvordan hun opplevde basketaket. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Ifølge thailandske medier bodde de to side om side på luksushotellet, og slagsmålet skal ha startet da briten klagde på nordmannens støynivå.

Politiet opplyser til lokale medier at de fant nordmannen med kuttskader og flere blåmerker. Den britiske mannen lå da med ansiktet ned mot gulvet foran hotellrommet sitt.

Politiet har tidligere fortalt lokal presse at briten kom inn på hotellrommet til nordmannen med en kniv. Deretter skal nordmannen ha kvalt briten.

- Nordmannen var større og sterkere og holdt ham fast rundt halsen slik at han mistet bevisstheten. En sikkerhetsvakt kom til stedet og ba nordmannen slippe taket, noe han gjorde med en gang, sier politisjef Col Prawit.

Den britiske mannen ble sendt til sykehus, hvor han døde kort tid senere.

ØDELA BALKONGDØR: Nordmannen skal ha ødelagt balkongdøra som skilte de to rommene og tok seg inn til briten. Foto: Politiet
ØDELA BALKONGDØR: Nordmannen skal ha ødelagt balkongdøra som skilte de to rommene og tok seg inn til briten. Foto: Politiet Vis mer

Nekter straffskyld

Ifølge Maj Techin, som var politimannen som først ankom stedet, har nordmannen innrømmet at de to kranglet og at han tok seg inn på britens rom via balkongdøra.

- Den mistenkte har innrømmet at han holdt offeret i et hardt grep rundt halsen. Han fortalte at han bare ville at offeret skulle slutte, men at han brukte for mye styrke, sier politibetjenten.

Dette bekrefter nordmannens advokat, Sulman Maroof Hussain, overfor Dagbladet.

- Han erkjenner de faktiske forhold i saken, men han har ikke erkjent straffskyld. Det vil bli tatt en ny vurdering etter vi har gått gjennom bevisbildet i saken, sier han.

Advokaten forteller at nordmannen ble knivstukket i ryggen i forbindelse med basketaket, og at han hevder at han handlet i nødverge.

- Han har sittet i varetekt, men er nå ute mot kausjon med meldeplikt og utreiseforbud.

Advokaten forteller at nordmannen i 50-åra var på ferie i Phuket med sin samboer.

- Han har det fysisk greit, men psykisk har han det svært vanskelig. Han opplever det som et mareritt. Han skulle på ferie og endte med en svært alvorlig straffesak, der han risikerer mer enn ti år i fengsel, sier Hussain.

Avviser nødverge

Flere medier, blant annet BBC, har publisert et intervju med den avdøde mannens kone.

Hun og sønnen på to år flyktet til resepsjonen for å be om hjelp under basketaket mellom de to mennene. Politiet har sikret seg overvåkingsbilder av kvinnen og sønnen, men ikke av slagsmålet mellom nordmannen og briten.

I media avviser kvinnen at ektemannen oppfordret til bråk, og hevder at nordmannen helt uprovosert tok seg inn på deres hotellrom via balkongdøra, og gikk løs på ektemannen hennes.

- Han prøvde å blokkere mannen for å få oss unna. Mens mannen sparket og slo, ba ektemannen min oss om å komme oss unna. Han vil for alltid være vår helt, sier hun.

UD bekrefter at de er kjent med at en norsk borger er arrestert i Thailand, og at ambassaden i Bangkok er i kontakt med vedkommende og gir konsulær bistand.