Ble komiker..og fikk damer

Rune Andersen var liten og sped på ungdomsskolen og hadde ingen sjans på damene. Derfor spesialiserte han seg på å fortelle vitser. Nå er han så god revyhumorist at Dagbladets anmelder sammenlikner ham med selveste Rolf Just Nilsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter at jeg i niende klasse gikk inn for vitsestrategien, har jeg hatt drag på damene. Jeg ble i hvert fall populær i Kjempeveien i Kristiansand på grunn av mine dårlige vitser, forteller Rune Andersen (34), som nå gjør suksess med revyen «De er herved imitert» på Smuget.

- Ja, jeg så det i går også: Jeg hadde draget, ler Andersen, og gir i samme åndedrag inntrykk av at han er fri og frank - inntil hans to scenekolleger Kåre Nybakk (41) og Rigmor Galtung (28) utbryter:

- Neeei..., og ler - igjen.

- Slapp av. Det krydrer bare tilværelsen at kjæresten min får lese dette. Jeg håper hun blir fly forbanna.

- Stort

De tre har nå stor revysuksess på Smuget. På premieren torsdag ropte folk «mer, mer», da showet var over, og folk bare sto igjen og ristet av latter. Og det med Norges aller fremste humorpoliti i salen. Dagbladet tar fram de store lovordene i anmeldelsen av revyen - og gir showet terningkast seks.

Ikke minst Rune Andersen - mannen fra Kristiansand som ikke sto på ei scene før han var 22 år - blir skamrost. Humoristen som hevder han fikk vannlating hver gang han tenkte på å ta ordet. Det løsnet da han havnet på revyfestivalen på Høylandet og gjorde furore med en parodi av Åge Aleksandersen. Siden har både Tom Sterri og Lattergalen avvist ham, men så havnet han på kontoret til Else Michelet i «Hallo i uken». De siste tre årene har han vært fast bidragsyter til satireprogrammet. Andersen har også flere års fartstid sammen med Per Inge Torkildsen og Løgnaslaget.

Nå blir han sammenliknet med Rolf Just Nilsen, som døde på scenen våren 1981 - 49 år gammel. Just Nilsen var kanskje den største imitatoren som har stått på norsk revyscene noensinne.

- Er det sant? Nei, så moro, sier han når Dagbladet røper at han blir sammenliknet med en av Norges fremste revyskuespillere gjennom tidene.

- Det er stort, sier han.

Swinger mer

De tre hadde ikke forventet en slik mottakelse som de fikk på torsdagens premiere.

- Det swinger langt mer enn vi trodde, forteller Rigmor Galtung.

- Når folk roper at de vil ha revyen en gang til, har vi truffet, sier Rune Andersen, som tror det er satirefaktoren som gjør dette til en bra revy.

- Det er ikke bare tøys og vas, det er noe mer. Det er avgjort grenser for hvor lenge folk orker å høre på ren imitasjon, mener Rune Andersen, og skryter av Kåre Nybakk som hadde ideen til konseptet. Nybakk, Andersen og Galtung har sammen med Knut Nærum og Dagfinn Nordbø, kjent fra NRK Radios populære «Hallo i uken», skrevet tekstene til revyen som foregår på prøve-dommedag.

- Jeg tror dette slår an fordi det er stor gjennomtrekk av figurene, høyt tempo samt at det er en viss aktualitet over det, sier Kåre Nybakk og framhever nummer med «De bitre statsråders forening». Foruten svært mange politikere, får også ymse artister og mediekjendiser passet sitt påskrevet.

- Vi håper vi kan gjøre dette lenge. Vi har en drøm om å turnere med revyen til høsten, innrømmer de.