Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ble krenket av konas livsførsel

Zahiredin Shamsi (33) skal ha kjøpt revolveren for å drepe seg selv. I stedet skjøt han ekskona Anooshe (22) fem ganger i ryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Den drapstiltalte afghaneren ble drevet til vannvidd av konas norske levemåte, mener forsvareren hans, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff. Kona hadde forlatt Shamsi, og han skulle få samvær med de to små sønnene bare under tilsyn, fire timer i måneden. Shamsi skal derfor ha vært sterkt nedbrutt og forvirret, da han skjøt og drepte Anooshe, på trappa utenfor politi- og tinghuset i Kristiansund.

- Hadde han ment å ta sitt eget liv, ved eller i tinghuset, som en siste tragisk påpekning av hvilken situasjon han var kommet i? spør advokat Staff. Han krever at tiltalte frifinnes, fordi drapet var en impulshandling.

Ingen lett-afghaner

I dag får Romsdal tingrett høre Zahiredin Shamsis egen forklaring. Da straffesaken startet i går, sa han seg ikke skyldig i tiltalen: overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

- Shamsi er en streng afghaner - ingen «afghaner light». Han ble krenket på et av sine mest sårbare punkt, mener forsvareren hans. Staff sår tvil om Anooshes framstilling av sitt liv, slik den er blitt kjent fra brevene hennes som er gjengitt i pressen.

Traumer

Barnas bistandadvokat, Geir A. Kristoffersen, fortalte i retten at barna levde i stor redsel for at noe skulle skje, med mor og dem selv. De opplevde ekstreme påkjenninger, da de fikk vite at mor var død. - Barna lider fortsatt. Dette er traumer som vil følge barna så lenge de lever, sier bistandsadvokaten som legger ned påstand om 500000 kroner til hvert av de to barna i oppreisningserstatning.

Kvinnekamp

I Romsdal tingrett kom det ellers fram at tiltalte, Zahiredin Shamsi, har vært gift to ganger og er far til fem barn. - Jeg er skilt fra min første kone, forklarte han i retten. Tor Erling Staff gjentok ellers, slik han tidligere har sagt til Dagbladet, at det afghanske ekteparet havnet midt inne i en norsk kvinnekamp. Advokaten mener det går en rett linje, fra krisesenteret i Kristiansand, til Eides kvinnelige sokneprest. Staff ønsker også å gjøre Dagbladets artikler om Anooshe til et tema i retten, og varsler at han vil stevne en av avisas redaktører som vitne.

KREVER FRIFINNELSE: Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff mener mannen som drepte Anooshe bør frikjennes. Professor Unni Wikan følger saken som sakkyndig vitne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media