Ble «kvalm» av ministerens EU-tale i Stortinget

Navarsete: - Jeg hørte ikke et ord fra Helgesen om norske interesser.

- PRATET SOM EN EU-BYRÅKRAT:  Stortingsrepresentant og tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete følte seg dårlig etter å ha hørt europaminister Vidar Helgesen i Stortinget. Arkivfoto: Lise Åserud, NTB Scanpix.
- PRATET SOM EN EU-BYRÅKRAT: Stortingsrepresentant og tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete følte seg dårlig etter å ha hørt europaminister Vidar Helgesen i Stortinget. Arkivfoto: Lise Åserud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senterpartiets Liv Signe Navarsete fikk «en kvalmende fornemmelse» av europaminister Vidar Helgesens (H) redegjørelse i Stortinget om viktige EU/EØS-saker.

 - I alt som ble sagt i salen i dag, fikk man en kvalmende fornemmelse av at her sto det en byråkrat fra EU og fortalte oss hva vi skulle gjøre, og ikke en norsk minister som skal kjempe for norske interesser, sier Navarsete til NTB.

Den tidligere Sp-lederen er ikke nådig i kritikken av EU-ministeren.

- Jeg hørte ikke ett ord om norske interesser og norske arbeidsplasser, sier hun, og mener tonen i Europa-politikken er radikalt endret etter regjeringsskiftet.

- Det er en kjempeforskjell å høre statsråd Helgesen og andre fra Høyre-regjeringen, for de snakker ned norske interesser, sier Navarsete.

Hun viser til at Helgesen ikke nevnte norsk matproduksjon eller næringsmiddelindustri eller hva som er viktig for Norge, med et lite unntak for forbrukerrettigheter og behov for mangfold.

- Feil om landbruk Norge venter tøffe krav fra EU når forhandlingene om landbrukshandelen starter på nyåret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer