George Floyd:

- Ble kvalt av fire politibetjenter

En ny, uavhengig obduksjonsrapport avviker fra den forrige.

DØDSÅRSAKEN: I obduksjonsrapporten til George Floyd kommer det frem at han døde av asfyksi. Video: TMZ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Bare timer etter at familiens advokater presenterte funnene i den uavhengige obduksjonsrapporten, kom rettsmedisineren i Hennepin fylke med en ny rapport som konkluderer med at Floyd fikk hjertestans mens han ble pågrepet og presset ned i bakken.

Rettsmedisinerens rapport inneholder også opplysninger om underliggende hjerteproblemer og tegn på bruk av rusmidler.

Rapporten slår også fast at Floyds dødsfall var et drap.

En ny og uavhengig obduksjonsrapport, som er bestilt av familien til avdøde George Floyd (46), viser at afroamerikaneren døde av «kvelning som følge av trykk mot nakken og ryggen».

Det opplyser familiens advokater under en pressekonferanse mandag kveld, norsk tid.

- Ble kvalt

I obduksjonsrapporten slås det fast at Floyd døde av asfyksi, opplyser advokatene. Altså at kroppen har for lite oksygen til å opprettholde en normal cellefunksjon.

Dette på grunn av det store presset politimennene la mot ryggen og nakken hans i mellom åtte og ni minutter.

MINNEAPOLIS: En ny video filmet fra en annen vinkel viser at det var tre politimenn som holdt George Floyd nede i bakken. Vis mer

Hadde det ikke vært for at Floyd ble kvalt av politibetjentene, ville han fortsatt vært i live, heter det i rapporten. Derfor konkluderer den med at 46-åringen ble drept.

- Ambulansen ble hans likbil, sier blant annet Crump.

Advokaten Antonio Romanucci mener funnene gir grunnlag for at alle politibetjentene i situasjonen er skyldige i drapet, ettersom de mener det er tydelig at alle politibetjentene var med på å legge trykk mot Floyds hals og rygg.

De mener videre at dette viser dyptgående problemer i Minneapolis-politiet.

Så langt er det kun politimannen Derek Chauvin som er siktet for uaktsomt drap, mens alle fire har fått sparken. Chauvin må møte i sin første rettshøring mandag 8. juni.

Familiens beslutning om en ny obduksjon ble kjent etter at en foreløpig obduksjonsrapport omkring Floyds dødsårsak ble lagt fram lørdag.

I den kom det fram at han hadde underliggende hjerteproblemer, og dette i kombinasjon med behandlingen han fikk av politibetjentene og eventuelle rusmidler i hans system, skal ha bidratt til dødsfallet.

- Han var for fred

På vegne av familien oppfordrer advokatene til fredfulle demonstrasjoner og understreker at det er i tråd med hvem George Floyd var som person.

- La oss puste sammen for George i fred, for det er det han ville ønsket.

I et intervju med ABC News som er spilt inn søndag kveld, fordømmer George Floyds lillebror, Terrence Floyd, de voldelige demonstrasjonene som nå nærmest foregår over hele USA.

I intervjuet sier han at han forstår hvorfor folk er sinte, og at han selv kjenner på de samme følelsene. Likevel ber han om at demonstrantene ikke raserer byer, og i stedet oppfordrer folk til å holde fredelige demonstrasjoner.

- Broren min var ikke sånn. Han var for fred. Du vil høre mange omtale ham som en «vennlig kjempe», sier han blant annet i intervjuet.

I et nytt intervju med «Good morning America» mandag, gjentar han budskapet til demonstrantene.

- Det er greit å være sint, men få utløp for dette ved å gjøre noe positivt og skape endring på en annen måte. For vi har vært ned denne veien før, sa Terrence Floyd, ifølge ABC News.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer