Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ble kvalt ved travbanen

Politiet bekrefter dødsårsaken til Oda Moe (15).

BLE KVALT: Bak denne bygningen på travbanen i Skaun skal drapet på den 15-årige jenta ha funnet sted. 
Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
BLE KVALT: Bak denne bygningen på travbanen i Skaun skal drapet på den 15-årige jenta ha funnet sted. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SKAUN (Dagbladet): Sør-Trøndelag politidistrikt bekrefter i ettermiddag at 15 år gamle Oda Moe døde av kvelning.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ingen overraskelser, og er klar på hva som er dødsårsaken. Av hensyn til de pårørende vil vi ikke gå ut med ytterligere detaljer på dette stadiet, sier lensmann Arve Nordtvedt til Dagbladet.  

Beslaglagt gjenstand
Etter det Dagbladet forstår har politiet beslaglagt en gjenstand som knyttes til selve kvelningen, men dette vil Nordtvedt ikke bekrefte. Ingenting tyder på at den drepte jenta har blitt seksuelt misbrukt.

Hun skal heller ikke ha blitt utsatt for alvorlig vold utover selve kvelningen.

Ifølge forsvareren til Eirik Forbord, støtter politiets undersøkelser så langt opp om forklaringen til den drapssiktede 18-åringen, som nå sitter varetektsfengslet.  

- De tekniske funnene og den foreløpige obduksjonsrapporten samsvarer fullt ut med hva min klient har forklart i avhør, sier advokat Torfinn Svanem til Dagbladet.

Ukjent motiv
Det er ennå ikke kjent hva som eventuelt var 18-åringens motiv for å ta livet av venninnen, som også var en av Forbords nærmeste naboer. Både politiet og forsvarsadvokaten har antydet at siktelsen kan bli endret fra forsettlig til overlagt drap på bakgrunn av at det er et element av planlegging i drapet.

Så langt politiet har klart å finne ut, skjedde den straffbare handlingen på funnstedet, en avsidesliggende travbane ved Børsa i Skaun. Forut for det var de to ungdommene sammen frivillig og var venner, ifølge avhøret. Etter drapet sendte Forbord en tekstmelding til en venn der han indikerte at politiet burde varsles, men det skal ikke ha stått i klartekst at han hadde begått et drap.  

- På bakgrunn av bekymringsmeldingen til politiet ble bilen hans etterlyst. Den ble påtruffet helt tilfeldig da den kjørte sørover på E6 gjennom Oppdal sentrum av en lokal lensmannspatrulje på vei til et annet oppdrag. Siktede meldte seg ikke selv til politiet, har lensmann Nordtvedt tidligere understreket overfor Dagbladet.  

Det var i formiddag uklart når det vil bli foretatt nye avhør av 18-åringen for å forsøke å kartlegge et motiv.

BLE DREPT Å SØNDAG: 15 år gamle Oda Moe. Foto: Nabonytt
BLE DREPT Å SØNDAG: 15 år gamle Oda Moe. Foto: Nabonytt Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media