Ble kvinne med et kick

Historien om Nong Toom handler om fattiggutten som ville bli kvinne, og gjorde karriere som thaibokser for å finansiere kjønnsskiftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå reiser Nong verden rundt og promoterer filmen «Beautiful Boxer», basert på hennes eget liv.

I går kveld ble spillefilmen vist i Norge under homofestivalen «Skeive filmer». Utpå høsten settes den opp på norske kinoer.

-  Filmen er hittil solgt til 20 land. Vi har mottatt invitasjon til over 100 festivaler, sier regissør Ekachai Uekrongtham til Dagbladet. Han opplyser at «Beautiful Boxer» var en av Thailands topp ti-filmer i fjor, til tross for premiere i november/desember.

100 000 bath

-  I Thailand kryr det av gutter som vil bli jenter. Her blir de, for første gang på film, ikke framstilt som klovner, hevder regissøren.

-  Jeg har ønsket å være kvinne så lenge jeg kan huske. Siden lenge før puberteten, sier Nong Toom - i dag 23 år - til Dagbladet.

-  Det hadde ingenting med seksualitet å gjøre, legger hun til.

Nong Toom begynte med thaiboksing som 12-åring, for å skaffe penger til sine lutfattige foreldre og for å finansiere egen skolegang. Men også fordi han trengte penger til kjønnsskifteoperasjon (et fullstendig kjønnsskifte kostet 100 000 bath, en liten formue i Thailand, ca. 20 000 kroner i Norge).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.