HØYT KONFLIKTNIVÅ: - Å være utleier er ikke for amatører, sier Bærums-kvinnen som i lang tid har kjempet for å få kastet ut en leietaker fra en leilighet i Oslo. Illustrasjonsfoto: Magnus Rørvik Skjølberg.
HØYT KONFLIKTNIVÅ: - Å være utleier er ikke for amatører, sier Bærums-kvinnen som i lang tid har kjempet for å få kastet ut en leietaker fra en leilighet i Oslo. Illustrasjonsfoto: Magnus Rørvik Skjølberg.Vis mer

Ble kvitt «leietaker fra helvete» etter tre år

Leietakeren var så plagsom at naboer flyttet ut av bygården. Likevel har det tatt nesten tre år før eieren med loven i hånd kan kaste ham på dør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):

– Han er en forferdelig plageånd. Han skremmer naboer, skrur ut sikringer, dunker i gulvet og fyller opp sykkelstativet med gamle sykler. Å være utleier er ikke for amatører hvis du får inn vanskelige folk.

Bærums-kvinnen som leier ut ettromsleiligheten på Sofienberg i Oslo har forsøkt å bli kvitt leietakeren i snart tre år, skriver Finansavisen.

Først nå kan hun puste lettet ut.

Før helgen ble en dom fra Oslo tingrett rettskraftig. Den konkluderer med at leietakeren plikter å flytte ut.

Opp 50 prosent

Kvinnen er ikke den eneste som opplever problemer med leietakere.

– Utfordringer i leieforhold er noe av de vi blir kontaktet aller mest om, sier advokat Anders Leisner i Huseiernes Landsforbund til Finansavisen.

At konfliktene er mange, bekreftes også av Husleietvistutvalget (HTU). HTU er et statlig tvisteløsningsorgan som behandler tvister i boligleieforhold.

Her har antallet tvistesaker økt med nesten 50 prosent de seineste fem årene.

Mye av veksten kan forklares i utvidelser, men leder av Oslo- og Akershus-kontoret tror også at flere av fått øynene opp for organet.

– Vi har jevnt tilsig hele året og det øker hele tiden, sier Ellen Strømodden til Finansavisen.

Strømbrudd og ødelagt mat


Det var Budstikka som først omtalte dommen mellom kvinnen og den plagsomme leietakeren. I dommen ble det lagt avgjørende vekt på alle klagene fra styret i sameiet.

Blant annet ble lagt fram en klage fra leietakerens tidligere nabo, som seinere til slutt flyttet vekk fra bygården. Leietakeren skal flere ganger i uka ha skrudd ut sikringene hennes, noe som medførte strømbrudd og ødelagt mat. Da hun en gang tok kontakt fordi han kastet en stor kloss på utgangsdøra hennes, fikk hun beskjed om å «dra til helvete», ifølge dommen.

Eieren av leiligheten har siden 2014 forsøkt å si ham opp flere ganger, men oppsigelsene ble ifølge dommen kjent ugyldige, fordi de ikke ble fulgt opp av henne.

Det var først da hun hyret inn Utleiemegleren i fjor vår at hun fikk det formelle i orden, forklarer hun til Finansavisen.

Siden har hun vunnet i både Husleietvistutvalget og nå sist Oslo tingrett.

Finansavisen har vært i kontakt med leietakernes advokat, Sigurd Eggen i Advokatfirmaet Holmen og Co. Han skriver en i SMS at klienten ikke ønsker å kommentere dommen.

Flere økonominyheter

Fred. Olsen Energy kan være ved et veiskille
Frisk vekst i Solon Eiendom
Nordnet-kunder kjøper oljeaksjer