England:

- Ble lam av kylling

David Miller spiste indisk - det holdt på å bli det siste han gjorde.

DØDELIG SYK: David Miller fikk den autoimmune lidelsen Guillain-Barré syndrom. Foto: David Miller/SWNS
DØDELIG SYK: David Miller fikk den autoimmune lidelsen Guillain-Barré syndrom. Foto: David Miller/SWNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

43-åringen fra England hadde bestilt seg sin faste indiske rett fra favorittrestauranten. Det endte med alvorlig matforgiftning for småbarnsfaren, skriver South Wales News Service (SWNS).

Raskt utviklet han den autoimmune lidelsen Guillain-Barré syndrom. Grunnen til matforgiftningen som igjen første til syndromet skal ha vært rå kylling fra restauranten.

Syndromet fører til nerveskader og lammelser i bein og underkropp, sjeldnere i armene.

Lammelsene sprer seg i de fleste tilfeller fra musklene nederst i beina til de store muskelgruppene og kan ramme øvrige deler av kroppen og i verste fall lamme pustemuskulaturen, ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI).

Kan være alvorlig

Mattilsynet har svart Dagbladet på noen spørsmål angående hvor farlig det er å spise rå kylling i Norge.

De oppfordrer til bruk av egne redskaper for kylling i matlagingssammenheng. Dette er fordi de mulige bakteriene i kyllingen kan overføres til andre matvarer.

- Hvor farlig er det å spise rå kylling?

- Rå kylling kan inneholde sykdomsframkallende bakterier som gir mage-tarm infeksjon. Mattilsynets råd er at fjørfekjøtt skal være gjennomstekt/gjennomkokt, skriver Mattilsynet til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.