BLE BITT: Stig Andre Johansson ble bitt av sin indiske tretarantell for ti år siden. Han havnet på sjukehus, delvis lammet i flere dager. Foto: Håkon Eikesdal.
BLE BITT: Stig Andre Johansson ble bitt av sin indiske tretarantell for ti år siden. Han havnet på sjukehus, delvis lammet i flere dager. Foto: Håkon Eikesdal.Vis mer

Ble lam av tarantella-bitt

To små bitt i armen resulterte i fire dager på sykehuset, lammelse i kroppen og nyreproblemer for Stig Andrè Johansson (39).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
BEIT: Denne tarantellaen beit eieren, Stig Andre Johanesson, i armen. Foto: Privat
BEIT: Denne tarantellaen beit eieren, Stig Andre Johanesson, i armen. Foto: Privat Vis mer

||| HURDAL (Dagbladet): - Det var småskremmende da det sto på. Da kroppen sa stopp var ikke det noe stas, sier Stig Andre Johansson til Dagbladet.

Johansson skulle vise frem sin indiske tretarantella til noen venner. Tarantellaen er svært spesiell på grunn av dens særegne farger - og fordi den er svært giftig.

Ting gikk ikke helt etter planen:

Tarantellaen forsvant ut av buret sitt, og da Johannesen prøvde å fange den, krøp den opp på armen hans. Han la den andre hånden over den slik at den ikke skulle rømme.

Det skulle han ikke ha gjort - tarantellaen ble skremt og beit til. Selv kjente han ingenting, men fikk to små bitt i armen.

Visste ikke hvor giftig - Jeg viste at den var giftig, men da visste jeg ikke hvor giftig den var, forklarer Johansson til Dagbladet.

Selv om han ikke ble akutt dårlig, bestemte han seg for å reise på sykehuset for å spørre om de hadde motgift mot bittet.

På sykehuset fikk han en ispose og to paracet - ifølge Johanssen viste ikke sykehuset hvordan de skulle behandle ham, og mente det skulle holde.

- Plutselig  kjentes ut som om jeg hadde en ballong i armen som sto å pumpet. Det gikk over, og jeg var klar for å skrives ut. Men så begynte jeg å bli støl i hele kroppen.

Johansson ble holdt en dag til på sykehuset - og over natten ble tilstanden forverret:

- Jeg hadde kraftige kramper i hele kroppen under hele natta. Da jeg kom til meg selv var kroppen helt utkjørt. Jeg ble helt lam, og kunne ikke løfte på verken armer eller bein. Jeg måtte sitte i rullestol.

Etter fire dager kom han seg på beina, og ble skrevet ut av sykehuset. I ett år etter slet han med nyreproblemer.

- Jeg har ikke hørt om noen lignende tilfeller i Norge, men jeg har i ettertid lest at dette er helt vanlige symptomer på slike bitt.

I dag er Johanssen helt frisk.

Klønete - Jeg var veldig klønete. Men det skjer ulykker samme hvilke dyr du har. Men jeg burde kanskje ha undersøkt hvor giftig den var på forhånd, sier Johanssen.

- Giftige tarantellaer er vel for spesielt interesserte, og de fleste som kjøper seg tarantella har lært seg om dem på forhånd. Ansvaret ligger hos dem som selger tarantellaene å informere, men også å se an personene de selger til.

Johansson hadde for ti år siden over fem taranetellaer, men kvittet seg med dem etter hendelsen. Nå har han imidlertid lyst på flere:

- Jeg har alltid vært facinerende av denne type dyr. Jeg vil gjerne ha flere, men kona er ikke helt enig da, humrer Johansson.