LAMMET: - Plutselig ble jeg lam i venstre side, hele armen visnet bort, forteller Stein Erik Hagen om helgens drama. Her er han i kongresshallen under World Economic Forum i Davos, i januar i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LAMMET: - Plutselig ble jeg lam i venstre side, hele armen visnet bort, forteller Stein Erik Hagen om helgens drama. Her er han i kongresshallen under World Economic Forum i Davos, i januar i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Ble lammet på Israel-reise - men vokste på hasteoperasjon

Nå føler Stein Erik Hagen seg som et nytt menneske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er VG som i dag forteller den dramatiske historien om Stein Erik Hagens (57) skrekkopplevelse under en forretningsreise til Israel og Palestina i helga.

- Lam
- Plutselig ble jeg lam i venstre side, hele armen visnet bort, sier han til avisa.

Hagen, som er kjent for å ha bygget opp og senere solgt dagligvarekjeden Rimi og nå som styreformann og storeier i Orkla, hadde ikke annet valg enn å haste hjem.

Mandag konstaterte Hagens lege en omfattende nakke-prolaps, og allerede tirsdag formiddag ble han innlagt på det private sykehuset Oslofjordklinikken. Under den tre og en halv timer lange operasjonen ble ifølge Hagens opplysninger til VG tre virvler fjernet i nakken og en seks centimeter titanplate ble lagt inn.

Vokste Hagen forteller at han har vokst to centimeter på operasjonen, som han anslår til å ha kostet noe sånt som 100.000 kroner, og føler seg som et nytt menneske.

Da han var hjemme i Voksenkollen tirsdag kveld, til hellefisk og champagne med venner, hadde han dessuten fått bekreftet sin tro på at offentlige helsetilbud bør gå hånd i hånd med de private som Oslofjordklinikken.

- Det er bare å ta av seg hatten for overlege Kåre Ekseth og hans fantatiske team ved Oslofjordklinikken, sier en storfornøyd Stein Erik Hagen til VG.

Stein Erik Hagen har også tidligere vært i fokus for sine helseproblemer. For drøyt to år siden ble han operert for prostatakreft ved det private Johns Hopkins Universitetssykehus i USA.

I november i fjor gjorde han det kjent at han vil donere 100 millioner kroner til prostataforskning.