Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ble lenket fast og pisket

Den 47 år gamle svensken søkte etter «underdanige tøser» til sin «torturkjeller». Nå er han tiltalt for voldtekt.

TORTURKJELLER: I det tilsynelatende forlatte huset utenfor Halmstad snublet to amatørfotografer over denne «torturkjelleren». Fotografene kontaktet poltiet, som startet etterforskning. Nå er en 47 åringe tiltalt for kidnapping og voldtekt i kjelleren. Foto: STEFAN LINDBLOM/Expressen
TORTURKJELLER: I det tilsynelatende forlatte huset utenfor Halmstad snublet to amatørfotografer over denne «torturkjelleren». Fotografene kontaktet poltiet, som startet etterforskning. Nå er en 47 åringe tiltalt for kidnapping og voldtekt i kjelleren. Foto: STEFAN LINDBLOM/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble det tatt ut tiltale mot den svenske 47-åringen som skal ha kidnappet og voldtatt to kvinner, en kvinne i 30-årene og en 49-åring.

Mannen er tiltalt for kidnapping og voldtekt av kvinnen i 30-årene, og voldtekt av den 49 år gamle kvinnen, skriver Aftonbladet.

Saken som nå ryster Sverige begynte med at to amatørfotografer fant 47-åringens hjemmesnekrede sextorturkammer i det tilsynelatende forlatte huset utenfor Halmstad.

Mannen, som har søkt etter «underdanige tøser» på internett, hevder alt som har skjedd var frivillig.

Heist opp i taket Den 30 år gamle kvinnen ble kidnappet på en rasteplass 22. juli 2005. I løpet av døgnet hun ble holdt fanget skal hun ha blitt utsatt for gjentatte overgrep.

Kvinnen ble først fraktet til en låve i Falkebgerg, der kvinnen ble lenket fast og heist opp, uten mulighet til å komme løs.

Deretter la 47-åringen henne i bagasjerommet på bilen, og førte henne til det hjemmesnekrede torturkammeret utenfor Halmstad.

Ifølge tiltalen ble hun pisket og voldtatt. Etterpå ble hun forlatt naken i mørket.

47-åringen er også tiltalt for voldtekt mot en 49 år gammel kvinne. De skal ha vært overens om at de skulle ha sex, men 49 åringen skal
ha blitt voldelig.

Historien ble rullet opp etter at to hobbyfotografer tok seg inn i det tilsynelatende forlatte huset nord for Halmstad. I kjelleren kom de over det som lignet et torturkammer. De fant en madrass, håndjern, kjettinger og bleier for voksne.

Amatørfotografene varslet politiet, som mistenkte at noen kunne ha blitt holdt i kjelleren mot sin vilje. Kvinnen i 30-årene tok kontakt etter at bildene fra kjelleren ble publisert i Aftonbladet.

Annonserte etter tøser 47-åringen ble fengslet kort tid etter. Han har tilsynelatende vært åpen om sin kreative bruk av kjelleren. I en sexannonse på nettet heter det:

«Undergivna slynor till min tortyrkällare, för stränga uppdrag utan möjlighet till nåd. Helst från Halland.»

47-åringen nekter for å ha gjort noe kriminelt:

- Han innrømmer å ha vært på stedet, men alt skal ha skjedd frivillig. Han har ikke gjort noe kvinnene ikke har vært med på, sier 47-åringens advokat, Leif Silbersky til Aftonbladet.

Han stiller seg spørrende til hvorfor ingen av kvinnene anmeldte mannen før poltiet offentliggjorde bildene fra kjelleren.

- Det skal bli spennende å få en forklaring på dette i rettssalen, sier Silbersky.

SEKS ÅR SIDEN: Først etter at politiet offentliggjorde bildene tidligere i år, tok de to kvinnene kontakt og fortalte om hva de hadde blitt utsatt for i dette huset for seks år siden. Foto: STEFAN LINDBLOM / Expressen
SEKS ÅR SIDEN: Først etter at politiet offentliggjorde bildene tidligere i år, tok de to kvinnene kontakt og fortalte om hva de hadde blitt utsatt for i dette huset for seks år siden. Foto: STEFAN LINDBLOM / Expressen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media