SKUTT OG DREPT: Stein Kjetil Fredriksen, som ble drept i den danske narkoaksjonen i Aalbæk, skulle få godt betalt for smugleroppdraget.
Foto: Privat
SKUTT OG DREPT: Stein Kjetil Fredriksen, som ble drept i den danske narkoaksjonen i Aalbæk, skulle få godt betalt for smugleroppdraget. Foto: PrivatVis mer

- Ble lovet 700 000 for smugleroppdrag

Stein Kjetil Fredriksen, som ble skutt og drept i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): Det hevder personer som kjente den drepte 49-åringen.

Politiet utelukker ikke at dette stemmer.

Dagbladet har fått opplysninger om at Stein Kjetil Fredriksen skulle få mye penger for å smugle varer inn i landet.

Han ble skutt og drept, mens to andre nordmenn ble pågrepet da de forsøkte å flykte fra kaia i Ålbæk etter at dansk politi overrasket dem da de var ferd med laste 250 kilo hasj over i en speedbåt som angivelig skulle til Norge.

Stor jobb Personer som kjente den drepte, hevder overfor Dagbladet at 49-åringen skulle få over en halv million kroner for å smugle 250 kilo med hasj inn i landet via båt fra Danmark.

Turen til norskekysten fra Danmark tar omtrent én time og 45 minutter om man holder en jevn fart på 60 knop i normalt vær.

- Ja, jeg vet at dette var en stor jobb for Fredriksen. Han hadde akseptert rundt 700 000 kroner. Det er en sum som er vanlig å sitte igjen med etter en smuglertur av den størrelsen. Det er jo høy risiko, men slik lever disse gutta, hevder en av hans gamle venner overfor Dagbladet.

Flere venner som var tett på Fredriksen nevner den samme summen som Dagbladet erfarer, uavhengig av hverandre.  

2-3000 kroner per kilo Frakt av hasj fra Danmark til Norge med båt er dermed god butikk for dem som gjør oppgaven.

- Det er jo godt kjent at man får omtrent 2-3000 kroner per kilo hasj man klarer å smugle inn i landet. I store kvantum kan man gjøre gode penger på denne type jobbing, sier en Dagblad-kilde.

Leif Vagle, leder for Agder-politiets avdeling mot organisert kriminalitet, er fullstendig klar over at smuglerbandene i byen kan operere med store honorarer.

- Det er absolutt ikke utenkelig at miljøet i Arendal har en slik pris på dette, men det kjenner ikke vi noe til, sier Vagle til Dagbladet.

Høy risiko Disse verdiene er utrolig vanskelig for politiet å spore opp i ettertid, i og med at gjerningsmennene forsøker alle metoder for å holde seg skjult.

- Ja, de aller mest rutinerte har ikke telefon en gang, det er jo godt kjent. I tillegg sitter jo mange på store verdier, dermed kan man for eksempel kjøpe seg et fartøy, men bytte det ut hvis man har en mistanke om at noen følger dem, sier politilederen.

Dagbladet får opplyst at smuglerne angivelig får en del av den totale summen før de reiser ut på selve aksjonen. Det mest vanlige er halvparten av totalsummen.

SMÅBÅTENTUSIAST: Den drepte Stein Kjetil Fredriksen.
Foto: Privat
SMÅBÅTENTUSIAST: Den drepte Stein Kjetil Fredriksen. Foto: Privat Vis mer