Ble lurt i dødsfelle

Politiet mistenker at rocke-manageren (23) som er pågrepet for trippeldrapet utenfor Helsingborg, kan ha lokket ofrene inn i en dødsfelle ved å påstå at han ville selge dem en luksusbil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 65 år gamle mannen som ble skutt sammen med sin sønn og en venn utenfor Klippan ved Helsingborg mandag, skulle reise til Gran Canaria. Men først skulle han kjøpe en Mercedes, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Lurt til rasteplass

De tre ble funnet skutt på en rasteplass ved Forsmölledammen utenfor Klippan. Politiet mistenker at de ble lurt til rasteplassen av den mistenkte rocke-manageren.

- Det er nærliggende å tro at dette dreier seg om forsettlig drap, sier sjefsanklager Göran Berling til Aftonbladet.

Klappet og klart

65-åringen og hans forlovede hadde pakket koffertene og skulle reise til Gran Canaria, der mannen pleide å bo om vinteren. Men først skulle han kjøpe seg en Mercedes. Mandag kveld tok han med seg sønnen, som jobbet i bilbransjen, og en kamerat for å treffe selgeren. Avtalen var notert i mannens avtalebok. Politiet tror nå at selgeren og den anholdte 23 år gamle rocke-manageren er én og samme person.

Politiet tror bilhandelen var en bløff. I virkeligheten hadde 23-åringen lånt en nedkjørt Mercedes fra 70-tallet. Han ble pågrepet etter tips fra et vitne som hadde observert en bil som mistenkte hadde tilgang til.

Rocke-manageren ble forhørt i tre timer av to politimenn i Helsingborg i går. Den gamle Mercedesen er nå tauet inn til teknisk undersøkelse. Etterforskerne har også gransket mobiltelefontrafikken mellom mordofrene og rocke-manageren. Ifølge politiet er mistanken mot mannen styrket.

Forsvinning

Den mistenkte 23-åringen har tidligere sittet i varetekt for drap på turnélederen Lelle Hildebrand, som forsvant under mystiske omstendigheter i januar i år. Rocke-manageren var den siste som så Hildebrand i live. Han skyldte Hildbrand penger som skulle betales tilbake den kvelden Hildebrand forsvant. Likevel bedyrer han sin uskyld.

- Politiet hadde ingen konkrete bevis mot meg, sa han i til Aftonbladet denne våren. - Jeg traff Hildebrand den kvelden for å betale 28 000 kroner i billettpenger. Vi kjørte en tur, og jeg slapp ham av etter et kvarter.

Ti dager senere ble Hildebergs vesket funnet fastfrosset i sjøen Immeln. I veska var Hildebrands datamaskin, samt 74 000 kroner.

- Jeg har stor forretningsgjeld, men ingen grunn til å drepe, sa 23-åringen til Aftonbladet. - Hvis jeg hadde drept Hildebrand, ville jeg ikke lagt igjen 74 000 krioner etter meg.

Barndommen skal ha vært vondt for den mistenkte rockemanageren. I 1983 skilte foreldrene seg, og han flyttet med moren og søsteren til USA. Han klarte aldri å fullføre gymnaset. Istedet satset han altså på musikken. For Aftonbladet framsto han som en ambisiøs manager med ønske om å være en drivkraft i musikkmiljøet i Skåne. Framgangen har uteblitt, og isteden sitter han nå med forretningsgjeld på nærmere 200 000 kroner.