Polititeori:

Ble lurt til fiktivt oppdrag

Politiet tror at Jonas Aarseth Henriksen (30) ble kontaket med et fiktivt arbeidsoppdrag til hytta i Nes i Ådal. I dag ble en tredje mann pågrepet og siktet i drapssaken. Han er tidligere avhørt av politiet.

DREPT: 30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen ble funnet død ved ei hytte. Foto: Privat
DREPT: 30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen ble funnet død ved ei hytte. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jonas Henriksen Aarseth (30) ble funnet drept ved ei hytte på Nes i Ådal den 17. august.

Politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sør-Øst politidistrikt forteller at politiets hypotese er at Jonas ble lurt til denne hytta.

- Slik det ser ut nå oppfatter vi at han har trodd at dette er et reelt arbeidsoppdrag, sier politiinspektøren til Dagbladet.

- Fra hvem da?

- Det er et fiktivt oppdrag, som vi mener har sammenheng med drapet. Vi antar det mest sannsynlig at han ble lurt dit, svarer politiinspektøren.

- Lurt av hvem?

- Lurt av noen. Noen kontaktet ham og leverte et fiktivt oppdrag der oppe, svarer Kostveit.

Han legger til at politiet jobber utfra flere hypoteser, og skal gå ut alle sporene for å avklare de forskjellige hypotesene.

Avhørt tidligere

I dag ble det kjent at en tredje person - en 32 år gammel mann fra Hønefoss - er pågrepet i forbindelse med drapet på Henriksen.

Mannen har tidligere vært avhørt som vitne i saken, opplyser politiinspektør Odd Skei Kostveit til Dagbladet.

- Dette var andre gang han ble avhørt. Første gang var i august, sier Kostveit.

- Hvorfor var han kalt inn til avhør i utgangspunktet?

- Det kan jeg ikke kommentere på, men han var en interessant person i saken, svarer politiinspektøren.

Nekter straffsskyld

Under det andre avhøret ble 32-åringen konfrontert med noe i etterforskningen som gjorde at politiet tok ut siktelse, opplyser Kostveit til Dagbladet.

- Det var blant annet forklaringen hans som førte til pågripelsen. Vi vurderte det sånn at det under avhøret ble viktig å sikte og pågripe ham, sier politiinspektøren.

Mannens forsvarer, Andrea Wisløff, opplyser til Dagbladet at mannen ikke erkjenner straffskyld for drap eller medvirkning til drap.

Fra før er en 30 år gammel mann og en 28 år gammel mann varetektsfengslet i samme sak.

Politiinspektør Odd Skei Kostvei utelukker ikke at det kan komme enda flere pågripelser i saken.

- Har politiet en oversikt over hva de forskjellige skal ha gjort?

- Vi har ikke oversikt, men vi har en oppfatning eller formening om eventuelle roller, svarer politiinspektøren, som legger til at de ikke har konkludert noe her.

Sendte kartbilde

Ifølge Kostveit sendte Jonas et skjermbilde av et kart som viste hvor han var om morgenen den dagen han døde.

- Jeg kan bekrefte at han sendte et skjermbilde av et kart med en pin om hvor han befant seg. Det anser vi ikke som noe mystisk eller uvanlig for det pleide kollegene å sende til hverandre for å fortelle hvor de var, sier han.

- At det i dette tilfellet ble sendt et skjermbilde og ikke en link, handler nok om at det var dårlig dekning på stedet, fortsetter Kostveit.

Kartutsnittet viste at han var rett ved hytta i skogsområdet i Nes. Siden kollegaen ikke fikk kontakt med Jonas, reiste han ut og fant 30-åringen død.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer