Ble Marianne overvåket?

Minst én kveld i uka sto en motorsyklist parkert med utsikt mot den drepte Marianne Våges hus. Nå etterlyser politiet motorsyklisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere uavhengige vitner skal ved flere anledninger ha sett en person sitte overskrevs på motorsykkelen i krysset Stallveien-Grutleveien - med god utsikt mot Marianne Våges hus.

Politiet er ganske sikre på at det er den samme personen som har vendt tilbake flere ganger. Derfor ber de nå alle som kan ha sett motorsyklisten innstendig om ta kontakt med politiet. For ikke å «styre» hukommelsen til vitnene, vil politiet foreløpig ikke gå ut med en beskrivelse av verken person eller sykkel.

- Flere vitner har observert motorsyklisten i det samme veikrysset, sier politiadvokat Thor Buberg ved Haugesund politidistrikt til Dagbladet :på nettet. Han har en innstendig bønn til alle som oppholdt seg i området natt til søndag 9. april:

- Nå når påsken står for døra, er det viktig at absolutt alle som har vært i området tar kontakt med oss, selv om de ikke selv tror de har sett eller hørt noe av interesse.

Levde i frykt

Flere av Marianne Våges venner har fortalt at tobarnsmoren levde i frykt for en bestemt person. Vedkommende skal ha oppsøkt huset hennes til alle døgnets tider, og en natt skal personen ha tatt seg inn i huset. Dette var bakgrunnen for at tobarnsmoren før jul skiftet låsene i huset, ifølge NTB.

Politiet vet hvem denne personen er, og vedkommende står sentralt i etterforskningen av drapet på Våge.

Politiadvokat Thor Buberg hevder imidlertid at politiet ikke har noen konkrete mistanker mot noen, og at alle personer i saken har vitnestatus.

Marianne Våge ble funnet drept søndag 9. april. Eksmannen varslet politiet da han ikke fikk kontakt med Våge da han kom for å levere tilbake de to barna som hadde vært hos ham den helgen. Politiet fant Våge død, stukket i hjel med kniv.

Den siste sikre observasjonen av tobarnsmoren, var i 2.30-tiden natt til søndag. Hun gikk da hjem etter å ha gått som natteravn i Haugesund. Naboer har fortalt at det singlet i glass og var bråk i huset hennes senere denne natten.

I dag ble Marianne Våge stedt til hvile fra Sveio kirke.