Ble matmor til 11 små nøster

Da Svartpus gjorde kort prosess med blåmeisforeldrene, tro Merethe Bakken Kaasin til for å holde liv i de elleve bittesmå ungene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOTODDEN (Dagbladet): Blåmeisungene holdt til i ei fuglekasse på familiens eiendom. Det var pappa Jarle som først ble klar over familietragedien.

- Han ringte meg på jobben, og var helt fortvilet. Svartpus har tatt begge foreldrene, sa han. Jeg ønsket ikke at ungene skulle dø, og reagerte, forteller Merethe.

Men å fostre 11 unger så og si rett fra egget er ikke en enkel oppgave. Selv ikke for den ivrigste.

- Jeg søkte på nettet etter råd og tips. En fugleekspert i Tysnes, Frode Storetvedt, kom med råd. Men han trodde ikke vi kunne regne med at ungene ville overleve, sier hun.

Hvalpefor Men blåmeisungene lever i beste velgående, alle som en. Takket være Merethes tålmodighet fikk ungene i seg mat.

- Hva har de spist?

- Oppbløtt hvalpefor. Først med pinsett, men nå er de så store at de tar bitene fra fingrene mine.

Det Merethe mangler i fjær, tar hun igjen i morsrolle. Straks hun viser seg foran undulatburet ungene sitter i, åpnes nebbene på vidt gap og maset etter mat tar til.

Merethe har for øvrig fått skryt fra fugleeksperten i Tysnes, for jobben. Sjansene for at alle 11 ungene i kullet skulle overleve er ytterst små.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer