- Ble meldt savnet fra institusjon

Tvillingene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) omkom etter en mulig narkotikaoverdose i Spydeberg natt til søndag.

OMKOM: Tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) omkom i Spydeberg. Bistandsadvokat Inger Marie Støen har gitt Dagbladet tillatelse til å publisere bildet. Foto: Privat
OMKOM: Tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) omkom i Spydeberg. Bistandsadvokat Inger Marie Støen har gitt Dagbladet tillatelse til å publisere bildet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SPYDEBERG/SKI/OSLO (Dagbladet): Dagbladet har opplysninger om at jentene var tilknyttet en institusjon i området.

Ifølge NRK var 16-åringene meldt savnet fra denne da hendelsen fant sted.

Dagbladet har forsøkt å få kontakt med den aktuelle institusjonen, men de har ikke besvart våre henvendelser mandag.

- Jeg kan bekrefte at de har tilhørighet til en institusjon i distriktet. De ble meldt savnet fra denne relativt kort tid før saken som oppsto i Spydeberg, sier stasjonssjef Olav Unnestad til NRK.

Siktet for uaktsomt drap

En mann i 20-åra er siktet for uaktsomt drap etter at tvillingene ble funnet i hjelpeløs tilstand på hans adresse. Politiet mistenker at 16-åringene døde som følge av overdose av narkotika.

- Vi var i avhør i går ettermiddag og kveld. Avhøret varte i tre timer. Siktede erkjenner ikke straffskyld, sier forsvarer Knut Ditlev-Simonsen til Dagbladet og legger til:

- Han er svært nedbrutt og lei seg.

Det skal ikke ha vært en tidligere relasjon mellom søstrene og den siktede, opplyser politiet i en pressemelding.

En annen ung mann er siktet for salg av narkotika til jentene. Mannens forsvarer, Haakon Åsli Skogstad, opplyser til Dagbladet at han ikke har anledning til å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

- Foreldrene har det forferdelig

En tredje jente var på adressen da politiet kom til stedet. Hun ble kjørt til sykehus for behandling etter inntak av narkotisk stoff.

Bistandsadvokat Inger Marie Støen sier til Dagbladet at foreldrene til de omkomne har det forferdelig.

- Hvordan har foreldrene det?

- Det sier seg selv, de har det selvfølgelig forferdelig, sier Støen til Dagbladet og forteller om prosessen videre:

- Den avhenger av etterforskningen i saken. Det er det som vi må forholde oss til nå, samtidig som vi skal sørge for å gi mest mulig støtte til foreldrene.

Politistasjonssjef Olav Unnestad ved Indre Østfold politistasjon at lokalsamfunnet et preget etter dødsfallene.

- Hele lokalsamfunnet, og også vi som lokalt politi, er sterkt preget av dødsfallene. Vår dypeste medfølelse går til de pårørende og jentenes venner og bekjente, uttaler Unnestad og fortsetter:

- Vi er opptatt av at Indre Østfold skal være en god kommunene og bo og vokse opp i, og vil sammen med kommunen fortsette vårt forebyggende arbeid for å gjøre vårt beste til at slike tragiske hendelser ikke skjer igjen.

Barnevernet vil ikke kommentere

Dagbladet har vært i kontakt med leder for barnevernstjenesten i Indre Østfold, Linda Kristin Lorentsen. Hun vil ikke si hva slags barnevernstiltak jentene hadde, men viser til kommunes ordfører.

Heller ikke Bufetat ønsker å kommentere jentenes tilknytning til barnevernet. Ingrid Pelin Berg, direktør i Bufetat region øst, har tidligere bekreftet i et intervju med NRK at jentene hadde tiltak gjennom barnevernet:

- Vi har den dypeste medfølelse med foreldrene til ungdommene og andre pårørende, som nå opplever et stort tap og er i sorg. Alle som jobber i barnevernet blir sterkt berørt når det skjer slike svært tragiske hendelser. Nå er vårt fokus å ivareta alle involverte og berørte, sa Berg til NRK søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer