RISTA KRAFTIG: Yngve Johan Larsen i Tokyo sier dagens jordskjelv ristet kraftig, men at det ikke kunne sammenlignes med fjorårets. Foto: Yngve Johan Larsen
RISTA KRAFTIG: Yngve Johan Larsen i Tokyo sier dagens jordskjelv ristet kraftig, men at det ikke kunne sammenlignes med fjorårets. Foto: Yngve Johan LarsenVis mer

- Ble minnet på det som skjedde i fjor

Yngve Johan Larsen (39) er i Tokyo og merket skjelvet i dag godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg merka det veldig godt. Det rista kraftig i rundt et halvt minutt før det ga seg, sier Yngve Johan Larsen (39) til Dagbladet.

Han bor i Tokyo i Japan der han jobber som lærer på et Universitet. Da jordskjelvet startet satt han i leiligheten sin i første etasje og jobbet.

- Jeg ble virkelig minnet på det som skjedde i fjor, men skjelvet i fjor varte i flere minutter og var mye kraftigere. Men jeg satt og vurderte en stund hva jeg skulle gjøre. Jeg var ikke så veldig rolig. Det er ikke meldt om skader her i Tokyo, sier Larsen, som sier det er helt rolig i gatene i den japanske hovedstaden og at situasjonen nå ikke kan sammenlignes med fjorårets dramatiske dager.

- Det er halvdramatisk på TVen her nå. Det er ekstra nyhetssendinger og folk som befinner seg langs kysten bes komme seg opp i høyden, sier han.

Det ble sendt ut tsunamivarsel etter et jordskjelv med styrke 7,3 utenfor østkysten av Japan, meldte NTB og internasjonale nyhetsbyråer ved 0930-tida i morges.

Episenteret skal være utenfor kysten og i samme område som det kraftige jordskjelvet i fjor. Det hadde styrke på 9,0 og dannet en tsunamibølge som rammet den nordøstlige delen av landet.

Over 15 000 mennesker mistet livet og over 6000 ble skadd, opplyste japansk nasjonalpoliti i april 2011.