Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble mishandlet av «drømmeprinsen»

TROMSØ (Dagbladet): Den russiske kvinnen trodde hun hadde funnet drømmeprinsen i Norge, men ekteskapet skulle vise seg å bli et mareritt. Den norske mannen mishandlet henne og truet henne på livet. Nå venter hun på å bli tvangssendt tilbake til Russland - der hun står uten jobb, uten hjem, uten framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SENDES HJEM: Den russiske kvinnen rømte fra sin norske ektemann til et krisesenter.

- Jeg føler meg brukt og kastet ut, det er bittert, vondt. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare det, sier kvinnen til Dagbladet.
Hun er en av svært mange russiske kvinner som har satset alt på et liv i Norge. Mange lever lykkelig, men denne kvinnen er en av mange som fortvilt ber om hjelp.
- Det var ikke mulig å leve med min mann, han mishandlet meg, forteller hun. For å få bli i Norge, måtte hun ha levd i ekteskapet i tre år. For henne var det utenkelig.
- Da vi møttes i Russland, var han også veldig myndig og sterk, dominerende. Jeg tolket det positivt, han var en mann som ville verne meg. I Norge sa han at jeg bare skulle sitte hjemme, jeg var ikke noe verdt, hadde ingen rettigheter, og han slo ofte. Jeg var fryktelig redd, forteller hun.
Flere anmeldelser om vold er henlagt av det lokale politiet. Mannen benekter at han har mishandlet sin russiske kone.
Hun har fritatt krisesenteret for taushetsplikt, og Dagbladet har fått en tresidersrapport fra senteret.
Der framgår det at mannen flere ganger har ringt eller oppsøkt krisenteret og opptrådt svært truende. En gang den russiske kvinnen og en medarbeider på krisesenteret skulle se på leilighet, sto hennes mann utenfor og ropte at han skulle drepe dem så fort de kom ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media