Dødelig syk:

Ble mor. Så kom skrekkbeskjeden

- Jeg vil ikke la søstera mi dø mens babyen venter på henne.

DØDSSYK: Gabriela Acuna trenger desperat en lungetransplantasjon for å overleve. Foto: Privat
DØDSSYK: Gabriela Acuna trenger desperat en lungetransplantasjon for å overleve. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.07% Første dose: 78.10%

Amerikanske Gabriela Acuna fødte nylig en baby prematurt, på et sykehus i Nevada. Hun er fortsatt på sykehuset, hvor hun kjemper for livet mot covid-19, skriver The Independent. Legene mener at hun trenger en lungetransplantasjon for å overleve.

Acuna utsatte å ta coronavaksinen på grunn av graviditeten. Til hennes skrekk fikk hun påvist smitte i august, ifølge søsteren Paula Olmeda.

Tilstanden hennes forverret seg raskt, og hun ble innlagt på sykehus med sviktende lunger og hjerte.

Ber om hjelp

Nå har søsteren opprettet en GoFundMe-side for dødssyke Acuna. Der skriver Olmeda at søsteras helse ikke kunne bli ivaretatt på den best mulige måten, da både respirator og andre behandlinger kunne skade fosteret.

- Gaby kjempet og kjempet i to uker, mens familien vår hjelpeløst bare kunne snakke og se henne gjennom FaceTime. Hun skulle i utgangspunktet komme i uke 30 før sykehuset skulle ta ut babyen. Men allerede i uke 26 ble hun dødssyk, og hjertet hennes var i fare.

Etter et akutt keisersnitt, ble Acunas baby Ryden født. Han veide bare én kilo og ti gram da han kom til verden, den 13. september.

Etter fødselen fortsatte den nybakte mora å kjempe for livet. Etter å ha overlevd flere lungekollapser og en hjertestans, ble Acuna fortalt at hun trengte en lungetransplantasjon og fikk godkjent for prosedyren.

Nektet av staten

Familien hennes ble fortalt at hun ville bli fraktet fra sykehuset i Las Vegas til en spesialisert enhet i California, men Nevada Medicaid nektet henne behandlingen i siste øyeblikk, og helikopteret som hadde kommet for å hente Acuna, fløy av gårde uten henne.

Familien fikk vite dagen etter at staten Nevada ikke godkjenner lungetransplantasjoner.

- Det er ingen ord for å beskrive det øyeblikket, sa søstera til om beskjeden de fikk.

DØDE: 4 år gamle Petter døde etter feil som ble gjort etter at han ble operert på Sykehuset Innlandet i Hamar. Video: Kristin Svorte / Privat /NTB / Reporter: Sanne Sagevik / Vegard Krüger Vis mer

- Vil ikke la henne dø

Ifølge News 3LV sa Nevada Medicaid i en uttalelse: «En lungetransplantasjon er ikke en dekket tjeneste hos Nevada Medicaid».

- Jeg kan ikke, jeg vil ikke la søsteren min dø, mens babyen hennes venter på henne. Hun har kommet tilbake fra døden og kjemper fortsatt for livet. Akkurat nå er hun på lånt tid. Hun kommer ikke til å overleve i tilstanden hun er i nå.

På grunn av tingenes tilstand har søstera laget en GoFundMe-side, for å få råd til transplantasjonen selv.

I skrivende stund har de samlet inn 86 000 dollar av de nødvendige 2,5 millionene de trenger for å betale for operasjonen selv.

Nærmer seg 50 millioner tilfeller

Ifølge The New York Times har delstaten Nevada notert 439 000 smittetilfeller, og cirka 7300 dødsfall.

Den amerikanske avisa melder at det er registrert 44,6 millioner smittetilfeller i landet, og at 718 000 personer har mistet livet på grunn av viruset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer