UVANLIG: Paul Mock fikk seg et uvanlig syn da han gikk ut i stormen for å sjekke hvordan det sto til med innsjøen i nærheten av familiens bolig i den australske byen Kununurra. Ti stokkpadder så ut til å haike på slangens rygg. Video: Andrew MockVis mer Vis mer Vis mer

Australia

Ble møtt av dette uvanlige synet da han gikk ut i stormen

- Et fascinerende syn.

Paul og Anne Mock var hjemme med sine to døtre i den australske byen Kununurra søndag, da en storm satt inn og etterlot seg store mengder regn.

I frykt for at de store regnmengdene skulle føre til oversvømmelser fra en innsjø i nærheten av boligen deres, gikk Paul ut i løpet av natta for å sjekke tilstanden.

Der fikk han seg et sjeldent syn. Innsjøen var så full av vann at stokkpaddene som lever der hadde samlet seg på gresset ved bredden av innsjøen.

Satt oppå slangen

På gresset like ved lå også en pytonslange ved navn Monty, som holder til i området. I likhet med paddene søkte han ly fra de store vannmassene. På Montys rygg satt ti padder som klengte seg fast, mens han flyttet seg bortover gresset i full hastighet.

- Det var fascinerende å se at noen av de lokale reptilene har blitt så vant til paddene at de ikke spiser dem, sa Mock til The Guardian.

«VILLMARKSTAXI»: Slangen Monty beveget seg bortover i gresset med ti padder på ryggen. Foto: Andrew Mock
«VILLMARKSTAXI»: Slangen Monty beveget seg bortover i gresset med ti padder på ryggen. Foto: Andrew Mock Vis mer

Pauls bror Andrew delte et bilde av begivenheten på Twitter. Han sier til Dagbladet at han aldri har sett noe liknende.

I løpet av få timer hadde flere hundre brukere slengt seg på i kommentarfeltet. Flere omtaler Monty humoristisk som den perfekte «villmarkstaxien». Noen har også påpekt at bildet må være falskt, noe han kontant avviser.

Amfibieekspert Jodi Rowlety, som underviser i biologi ved universitetet i Sidney, var blant dem som slang seg på for å oppklare det uvanlige fenomenet.

Hun mener at paddene ikke først og fremst forsøkte å rømme, men at de faktisk ville pare seg med slangen. Videre fulgte hun opp med et bilde hun hadde tatt selv, der en desperat padde forsøkte å pare seg med en rotten mango.

- Mannlige stokkpadder kan ofte bli litt overivrige, skriver hun.

Skadedyr

I de nordlige delene av Australia er stokkpadder svært ødeleggende skadedyr. De sprer seg raskt, og er en fare for økosystemet ettersom den produserer gift sterk nok til å ta livet av rovdyr som forsøker å drepe dem, ifølge det australske miljødepartementet.

Ødeleggelsene har, ifølge The Guardian, ført til flere ukonvensjonelle forsøk på å kvitte seg med skadedyrene.

Blant tiltakene er et vellykket forsøk på å trene opp dyr til å ikke spise paddene, ved å fôre dem med pølser av paddekjøtt tilsatt svak gift som gjør dyra kvalme.

Slangen Monty ser ut til å ha lært seg å ikke spise paddene helt av seg selv.

Andrew ser også ut til å ha en avslappet holdning til skadedyrene.

- De er over alt. Det er ingenting du kan gjøre med dem, så du må bare venne deg til det. Men det betyr ikke at jeg liker dem, sier han til Dagbladet.