Ble navngitt som drapsmann

Politiet mener de har funnet personen som brutalt slo i hjel den tidligere norgesmesteren i kroppsbygging, Marius Kolstad (34), i Oslo i fjor. En 33-åring ble i går varetektsfengslet for åtte uker, siktet for forsettlig drap. Han skal ha blitt tystet på av folk i det kriminelle miljøet rundt Kolstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min klient stiller seg fullstendig uforstående til siktelsen, og benekter enhver tilknytning til saken, sier den siktedes forsvarer, advokat Øystein Storvik, til Dagbladet. Den siktede Oslo-mannen var en bekjent av Marius Kolstad.

Likvideringen av Kolstad var et av de store uoppklarte drapene i Norge i fjor. Den tidligere norgesmesteren ble funnet drept i sin leilighet i fjerde etasje i Konows gate 8 i Gamlebyen 24. mars.

Etter nesten ett år intens etterforskning mener Oslo-politiet å ha pågrepet gjerningsmannen. Han skal tilhøre et hardbarket kriminelt miljø i Oslo, og har flere narkotika- og vinningsdommer på rullebladet sitt.

I forrige uke ble det sendt ut en arrestordre på mannen. Torsdag ble han pågrepet av politiet, og i går ble han framstilt for varetektsfengsling for lukkede dører i Oslo tinghus.

Kriminelt miljø

Helt siden det brutale drapet har politiet lett etter gjerningsmannen i Oslos kriminelle miljø. Den siktede ble avhørt som vitne tidlig i etterforskingen, men først da personer i miljøet rundt Kolstad navnga 33-åringen som drapsmannen, gikk politiet til pågripelse.

Marius Kolstad vant NM i kroppsbygging i 1985, men ble seinere fratatt tittelen på grunn av doping.

Brutalt utført

Etter det Dagbladet erfarer skal drapet på Kolstad ha vært særdeles brutalt utført. Politiet mener 34-åringen ble mishandlet og slått i hjel med en stump gjenstand. Politiet mener de to røk i tottene på hverandre, blant annet på grunn av en kvinne.

Politiet betrakter miljøet rundt Kolstad og den siktede som særdeles hardkokt, og mener både narkotikagjeld, pengeoppgjør og sjalusi kan ha vært utslagsgivende.

Politiet brøt seg inn i leiligheten 24. mars i fjor etter at naboer hadde reagert på vond lukt. Den siste sikre observasjonen av Marius Kolstad var lørdag 20. mars.

Politiet vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet utover å bekrefte at det er pågrepet en person.

karianne.solbrekke@dagbladet.no