- Ble nektet å danse i singlet

Felix (28) hevder han fikk valget mellom å kle på seg eller å forlate utestedet.

- INGEN BRÅKMAKER: Felix Anker Klein mener at han i går fikk valget mellom å ta på seg en genser eller forlate utestedet Memphis i Oslo. Vaktene begrunnet det med at menn i singlet er mer bråkete, hevder han. - Men det er jo ikke slik at når jeg tar singleten på, så kommer villdyret i meg frem, og at jeg går helt berserk, sier 28-åringen. Foto: Privat
- INGEN BRÅKMAKER: Felix Anker Klein mener at han i går fikk valget mellom å ta på seg en genser eller forlate utestedet Memphis i Oslo. Vaktene begrunnet det med at menn i singlet er mer bråkete, hevder han. - Men det er jo ikke slik at når jeg tar singleten på, så kommer villdyret i meg frem, og at jeg går helt berserk, sier 28-åringen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Felix Anker Klein føler seg kjønnsdiskriminert etter det han i går opplevde som et valg mellom å kle på seg eller forlate utestedet Memphis på Grünerløkka i Oslo.

- DJ'en spilte kul funk og disko, så vi begynte å danse. Etter hvert ble jeg ganske varm, så jeg tok av meg genseren og fortsatte å danse i singlet. Da kom en kjempestressa vakt bort til meg og sa at det ikke var lov for menn å danse i singlet på utestedet. Han ga meg valget mellom å kle på meg eller forlate stedet, hevder Felix.

Ifølge Felix fortalte vakta ham at de hadde opplevd mye trøbbel med menn i singlet.

- Han mente at menn i singlet tiltrekker seg mer bråk. Men det er jo ikke slik at når jeg tar singleten på, så kommer villdyret i meg frem, og at jeg går helt berserk, sier han.

Kledde på seg Felix forteller at han forsøkte å snakke med en av sjefene på utestedet, uten at det ga noe resultat.

- Så da tok jeg på meg genseren igjen. Jeg ble irritert, men er ikke keen på å være en bråkmaker heller.

Likevel følte han at vaktene fulgte ekstra godt med på ham.

- Jeg opplevde det som at de var «klare» i tilfelle bråk skulle oppstå, og opplevde det som helt komisk. Jeg har aldri startet en slosskamp, ei kommet i bråk fordi jeg har danset i singlet.

Jenter i miniskjørt Kort tid seinere forlot han og kameratene utestedet.

- Det var flere jenter der i singlet og miniskjørt. Når det er greit at de viser så mye kropp, burde det også være greit at jeg viser armene mine, sier Felix, og legger til at han opplever dette som en form for kjønnsdiskriminering.

- Beklagelig Innehaver ved utestedet Memphis, Jusuf Kastrati, sier at han ikke er kjent med denne hendelsen.

- Vi har nylig fått et nytt vaktselskap, og det er mulig de har misforstått reglene våre. Vi har i alle fall ingen regler om at menn ikke har lov til å gå i singlet, og jeg vil derfor beklage overfor denne gjesten, og forsøke å finne ut hva som har skjedd. Vi vil at folk skal trives og ha det bra på Memphis, sier han.

Han legger til at de tidligere har fått en anmerkning fra skjenkekontrollen om mannlige gjester i singlet.

- De mente at de som kledde av seg ofte var de som var mest fulle, og derfor de som også skapte mest bråk, sier Kastrati.

LIKER SINGLET: 
- Jeg foretrekker å danse i singlet, fordi det er luftig og godt, sier Felix Anker Klein til Dagbladet. Foto: privat
LIKER SINGLET: - Jeg foretrekker å danse i singlet, fordi det er luftig og godt, sier Felix Anker Klein til Dagbladet. Foto: privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer