Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble nektet å lande på Malta

Fly med Kadhafis datter ble nektet å lande på øya.

 Ombord i fly:  Aisha Kadhafi, datter av den libyske lederen Muammar Kadhafi, skal ha vært ombord på et fly som forsøkte å lande på Malta. Foto: Scanpix
Ombord i fly: Aisha Kadhafi, datter av den libyske lederen Muammar Kadhafi, skal ha vært ombord på et fly som forsøkte å lande på Malta. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Maltas utenriksdepartement forteller at de har nektet å la et fly fra Libyas nasjonale flyselskap, Libyan Airlines, å lande på øyas flyplass.

Årsaken skal være at Muammar Kadhafis datter, Aisha Kadhafi, befant seg ombord på flyet, melder TV-stasjonen Al-Jazeera.

Oppga feil informasjon Piloten skal i følge nettstedet Times of Malta ha spurt om landingstillatelse, for så å ha oppgitt detaljer om en flyvning som skulle ha landet i går. Dette ble oppdaget, og flyet ble nektet å lande.

En reporter fra Al-Jazeera fortalte at flyet så kretset utenfor Maltas kyst, mens pilotene forhandlet videre om å få lande. De meldte blant annet at de snart var tomme for drivstoff.

Flyet var ikke del av en planlagt flyrute. Det skal nå være på tur tilbake til Libya.

Nektet landing i Beirut Aisha er Kadhafis eneste datter. Hun er utdannet advokat og var blant annet med i teamet som forsvarte Saddam Hussein under rettsaken i 2004.

Meldinger fra den libanesiske radiostasjonen «Voice of Lebanon» forteller også at et privatfly med kona til en av Kadhafis sønner ble nektet å lande på hovedflyplassen i Beirut tidligere i dag.

Radiostasjonen sa også at flere personer av høy rang fra det libyske regimet kan ha vært ombord på flyet.

Mandag denne uken landet to libyske jager fly, samt to helikoptre uventet på Malta. Pilotene som hadde fått ordre om å utføre angrep på sitt eget folk, nektet å lyde sine ordre. Pilotene ba om politisk asyl etter landing.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling