Ble nektet å lete etter Mona

GVTEBORG (Dagbladet): Mona Nahanes (15) foreldre ble nektet å lete i brannruinene, men alt dagen etter brannen slapp Göteborg-politiet et hundretall journalister inn i det utbrente festlokalet. Fem dager seinere fant de Mona liggende der journalister, forsikringsfolk og politi hadde tråkket rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden natt til fredag har familien til 15 år gamle Mona Nahani fortvilt lett etter den unge jenta. Storebror Ardeshir og resten av familien er gang på gang blitt forsikret av politiet i Göteborg at brannstedet er blitt «støvsugd», og at alle de døde var fraktet til likhuset.

- Holdt for narr

- Når vi har bedt om hjelp, har politiet sagt: «Gå hjem! Dette ordner vi!» forteller en sønderknust Muzaffar - Monas 65 år gamle pappa til Dagbladet.

Etter at media fikk komme inn på brannstedet, ba familien til Mona om at også de kunne få komme inn og selv lete etter datteren. Men, familien fikk følgende beskjed:

- Vi garanterer to hundre prosent at det ikke finnes flere døde der inne, hevdet politiet overfor oss, sier Ardeshir Nahane.
Han og resten av den hardt prøvede familien føler at de er blitt holdt for narr av politiet.

- Hvordan går det an? I går kveld fikk vi vite at Mona hadde stygge brannskader på hendene, beina og ansiktet, men at kroppen nærmest var uskadd.

Rester av en kropp

- Hvordan kan politiet da etterpå si at de bare har funnet små rester av et menneske? spør Ardeshir Nahane. Nå vil han anmelde politiet i Göteborg for grov tjenesteforsømmelse.

- Vi snakker ikke om et legeme, men om rester, om små rester av en kropp, sa politisjef Roland Bagge på politiets pressekonferanse i går.
Ifølge familien til Mona forsøker politiet å tåkelegge at de ikke har gjort jobben sin.

Politisjef Bagge fortalte at restene av en kropp ble funnet etter at kriminalteknikere hadde saumfart brannlokalet centimeter for centimeter.