- Ble nektet adgang på nachspiel

Mordbrannsiktet kan ha tent på hus som hevn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere vitner som kom seg ut fra det brennende huset i Holmestrand natt til i går, har overfor politiet utpekt han som ikke fikk lov til å komme på nachspielet for å stå bak mordbrannen. Politiet skal feste lit til forklaringen, etter det VG kjenner til.

Mannen, som i går ble pågrepet og siktet for mordbrann, skal ha blitt svært sint fordi han ikke fikk lov til å komme på nachspielet.

Kilder som kjenner de involverte, opplyser til VG at de tror han tente på bilen til han som hadde fest, i raseri. Bilen er nå utbrent.

- Vi har opplysninger som knytter siktede til åstedet, sier politiadvokat Jan Helge Palm til VG.

Politiet antar at en 20 år gammel kvinne, som er savnet etter brannen, er omkommet. De vil ikke kommentere om den siktede kjente kvinnen. Ni andre personer ble røykskadde etter brannen.

Politiet bekrefter at det var en fest i leiligheten da brannen brøt ut, men vil heller ikke kommentere om den siktede er mannen som ble nektet adgang til nachspielet, og om han erkjenner noe som helst.

- Det skal ha vært en fest, og det skal ha vært adskillig flere mennesker til stede der enn de som bor der. Vi har gjennomført en rekke avhør, sier Malm.

De skal startes undersøkelser på branntomten mandag morgen med brannhunder.

TROLIG EN OMKOMMET: Huset i Holmestrand ble totalskadet i brannen natt til lørdag. Vitner forteller at han som er siktet for å ha påsatt brannen, ble nektet adgang til festen. Foto: Peder Gjersøe/Scanpix
TROLIG EN OMKOMMET: Huset i Holmestrand ble totalskadet i brannen natt til lørdag. Vitner forteller at han som er siktet for å ha påsatt brannen, ble nektet adgang til festen. Foto: Peder Gjersøe/Scanpix Vis mer
- Ble nektet adgang på nachspiel