Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble nektet hundevalp fordi hun er lesbisk

Svensk kenneleier koblet lesbisk legning med dyresex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den svenske studenten Smila Bergström ville kjøpe seg en hundevalp, fikk hun blankt nei av kenneleieren: Årsak: Smila er lesbisk. Nå må kenneleier  ut med 20 000 kroner i erstatning.

Kenneleieren er ikke bare sterkt homofob, hun koblet en lesbisk legning sammen med dyresex, skrev Stockholm-avisen Aftonbladet mandag. Smila Bergström ble så forbannet at hun gikk til rettssak, og nå har Svea hovrätt gitt henne rett.

Hovrätten, som kan sammenlignes med en norsk lagmannsrett, stadfestet dermed dommen fra en lavere rettsinstans. Smila Bergström ble utsatt for direkte diskriminering på grunn av sin seksuelle legning, og det er strengt forbudt i Sverige, fastslår retten.

Kenneleieren var til å begynne med velvillig innstilt, da Bergström ringte henne og sa at hun og hennes samboer ønsket seg en valp. Det var først da paret møtte fram på hundegården, og hun fikk se at begge var kvinner, at bråket brøt løs.

Blant annet skal hun ha sagt at hun tidligere hadde vært i kontakt med et par som var transvestitter, og at hun hadde lest at transvestitter driver med dyreporno. Hun stolte ikke på homofile og ville ikke selge valper til dem, fastslo hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media