LAR ADVOKATENE SNAKKE: James Holmes (24) benytter seg av sin rett til å tie under politiavhørene. Han sitter i isolasjon etter massakren på en kino i byen Aurora i Colorado fredag. Foto: KARL GEHRING / DENVER POST / AP / NTB SCANPIX (ÅSTEDET), UNIVERSITY OF COLORADO / AP / NTB SCANPIX (HOLMES)
LAR ADVOKATENE SNAKKE: James Holmes (24) benytter seg av sin rett til å tie under politiavhørene. Han sitter i isolasjon etter massakren på en kino i byen Aurora i Colorado fredag. Foto: KARL GEHRING / DENVER POST / AP / NTB SCANPIX (ÅSTEDET), UNIVERSITY OF COLORADO / AP / NTB SCANPIX (HOLMES)Vis mer

Ble nektet medlemskap i skyteklubb

Massedrapssiktede James Holmes (24) gryntet på telefonsvareren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): James Holmes (24), som er siktet for å ha tatt livet av 12 mennesker og såret 58 under massakren i Colorado fredag, nekter å samarbeide med etterforskerne, opplyser politiet i byen Aurora ifølge AP.

Politisjef Dan Oates sier Holmes nå ikke sier noe som helst i avhørene, og lar advokatene ta seg av snakkingen. Han har fått oppnevnt advokat i samsvar med amerikansk lov.

24-åringen sitter isolert i politiarresten, og, skal framstilles for fengsling innen kort tid.

Kan ta måneder Holmes ble arrestert etter å ha åpnet ild i kinosalen under en nattvisning av den nye Batman-filmen «The Dark Knight Rises» i byen Aurora utenfor Denver. Hendelsen anses som et av de verste massedrapene i USAs historie.

Politisjef Oates sier det kan ta politiet måneder å komme til bunns i motivene den ellers stort sett lovlydige 24-åringen hadde for å begå massakren. De samarbeider med FBIs atferdseksperter for å få svar.

Det er kommet fram at Holmes fikk levert 50 pakker på hjem til seg og til skoleadresse i løpet av de fire siste månedene. I tillegg opplyser eieren av en lokal skytebane at han avviste 24-åringens medlemskapssøknad på grunn av hans «bisarre beskjed og opptreden».

Advarte ansatte Skytebaneeieren, Glenn Rotkovich, sier søknaden Holmes sendte inn en søknad 25. juni, og at det ikke var noe illevarslende i den. Rotkovich ringte 24-åringens hjemmetelefon for å følge opp søknaden og invitere ham til skytebanen for en obligatorisk orientering.

- Meldingen på telefonsvareren var gryntende, i beste fall bisarr, sier Rotkovich.

Etter to nye oppringninger i samme ærend instruerte skytebaneeieren sine ansatte til å være på vakt overfor Holmes og ikke la ham få tilgang til banen.

Etter å ha pågrepet Holmes etter massedrapet fredag tok det politiet lang tid å ta seg inn i leiligheten hans. Årsaken var en rekke bombefeller 24-åringen hadde lagt ut i boligen.

Obama til Aurora President Barack Obama kom i går til Aurora for å møte ofre og pårørende etter tragedien.

- Jeg innrømte overfor dem at ord ikke alltid strekker til, sa Obama til pressen utenfor universitetssykehuset, der 23 av skyteofrene ligger.

Presidenten sa at selv om den mistenkte gjerningsmannen nå har fått mye oppmerksomhet, vil oppmerksomheten svinne med tida.

- Til slutt vil vi sitte igjen med minnet om de gode menneskene som ble rammet av denne tragedien, sa Obama ifølge CBS News.

BUNNLØS SORG: Pårørende til ofrene i Aurora trøstet hverandre under en minneseremoni i byen i går. Foto: JOSHUA LOTT / GETTY / AFP / NTB SCANPIX
BUNNLØS SORG: Pårørende til ofrene i Aurora trøstet hverandre under en minneseremoni i byen i går. Foto: JOSHUA LOTT / GETTY / AFP / NTB SCANPIX Vis mer