Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble nektet overførsel av sexsak

Berlusconi fikk ikke spesialbehandling i retten.

NEKTET: Retten i Milano avviste mandag statsminister Silvio Berlusconis ønske om å overføre sexsaken han er involvert i, til en spesialdomstol i Roma.. REUTERS/Tony Gentile/SCANPIX
NEKTET: Retten i Milano avviste mandag statsminister Silvio Berlusconis ønske om å overføre sexsaken han er involvert i, til en spesialdomstol i Roma.. REUTERS/Tony Gentile/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten i Milano avviste mandag statsminister Silvio Berlusconis ønske om å overføre sexsaken han er involvert i, til en spesialdomstol i Roma.

Berlusconis advokater mener at retten i Milano er forutinntatt mot ham og at han ikke ville få en rettferdig rettssak.

Motstanderne hans mener derimot at han forsøker å unndra seg det vanlige rettssystemet, og at han vil få mer velvillig behandling i spesialdomstolen for ministre i Roma.

Dommer Giulia Turri gjorde det klart at det ikke er aktuelt å gjøre unntak for Berlusconi fra grunnlovens bestemmelser om likebehandling for alle.

Berlusconi avviser anklagene om at han betalte en mindreårig prostituert og nattklubbdanser for sextjenester.

Han er siktet for å ha gitt henne både kontanter og smykker i bytte for sex da hun var bare 17 år gammel, og for å ha misbrukt sin myndighet for å få henne ut av fengsel. (©NTB)